Eetdagboek 2

Ik heb de laatste tijd veel vragen gehad of ik nog een keer een eetdagboekje kon bijhouden. Your wish is my command (in dit geval dan, haha), dus bij deze mijn tweede eetdagboek. (Mijn eerste eetdagboek vind je hier) Dit keer zijn het drie dagen: woensdag, donderdag en vrijdag. 

Ik weet dat sommige mensen het fijn vinden om een eetdagboek te lezen om hier een soort van inspiratie uit op te doen. Ik moet je wel waarschuwen dat ik niet eet zoals de meeste mensen. Wellicht weet je het al, maar ik eet (meestal) volgens “Intermittent Fasting”. Weet je nog niet wat dat is, dan kan je hier lezen wat het inhoudt. Ook deelde ik al eens mijn ervaring met Intermittent Fasting. Anyway, het komt erop neer dat ik mijn “ontbijt” vaak pas rond een uur of 11-12-13 eet.

De rest van de dag eet ik dan gewoon weer wanneer ik echt honger heb. Dus niet om vaste tijden omdat je dan eenmaal lunch of avondeten eet. Nee, ik probeer zo goed mogelijk naar mijn lichaam te luisteren. Daarnaast heb je hier kunnen lezen dat ik mijn eten de laatste tijd soms niet helemaal onder controle heb door mijn burnout en soms eet uit verveling of door emoties. Al zie je geen echte snaaibui terug in dit eetdagboek, wel heb ik een moment van eten uit emotie gehad. Achteraf niet fijn, maar ach, dat hoort er soms ook gewoon bij!

Mijn advies is dus om dit eetdagboek eventueel ter inspiratie te gebruiken en dit niet klakkeloos over te nemen. Neem eruit mee wat bij jou past. Ik probeer zo’n gezond mogelijke basis te hebben met veel groenten, volkoren producten en eiwitten. Van daaruit verwen ik mijzelf af en toe (met eten dan hè #duh), of dit nu gepland of onverwachts is! En ja, de laatste tijd snoep ik iets meer dan ik eigenlijk zou willen en ook dat zie je hier terug, haha.

Eetdagboekje #2

Ik begon woensdag om 12.30 met een gebakken havermout met wortel en een dikke klodder mixed nut butter.
Eetdagboek 2

Daarna at ik pas om 16.15 mijn “lunch”. Dit was een grote salade met veel groenten en Hüttenkäse. Daarnaast at ik een speltcracker met avocado.

eetdagboek-2-8

Om 19.00 kwam ik terug uit de sportschool en warmde een maaltje op wat ik de dag daarvoor ook al had gegeten: 300 gram groenten en biologische kipdijfilet met nasikruiden en wat kokosmelk. Lekker makkelijk maar het ziet er niet uit haha!

eetdagboek-2-7

Als avondsnack nam ik om 21.30 nog een schaaltje van 250 gram magere kwark met toffee flavdrops en een klein beetje Eat Natural granola. Ik bleef trek houden en at om 22.30 nog de laatste 150 gram kwark uit het bakje. (Allemaal niet op de foto)

Op donderdag had ik om 11 uur echt al wat trek dus nam ik een paar hapjes Hüttenkäse. Ja, zo uit het bakje. Om 13.00 ontbeet ik met gebakken havermout met courgette én wortel, maar dit keer zonder pindakaas of nut butter. Deze foto ben ik trouwens vergeten te nemen.

Ik voelde me de hele dag al niet zo fijn en dat zorgde ervoor dat ik me om 15 uur vergreep aan een stukje Tony Chocolonely karamel zeezout. Daarna pakte ik nog een paar worteltjes (dat is natuurlijk niet zo erg) en eindigde ik met wat handjes Eat Natural granola. Yep, zo uit de verpakking. Deze kleine dingen allemaal was helemaal niet eens nodig geweest, want ik had niet eens honger. Maar ach…

Daarna ging ik de deur uit om boodschappen te doen en ik kwam terug met onder andere een verse Italiaanse bol en filet americain (yum!). De Italiaanse bol belegde ik om 16.30 met wat filet americain/gekookt eitje en kipfilet/Hüttenkäse. Heerlijk, hier genoot ik echt van.

Eetdagboek 2

Na het sporten bereidde ik een bordje met broccoli/tomaat/Hüttenkäse én een groot stuk zalm en at dat om 20.00. Daarna pakte ik nog 4 kleine glutenvrije biologische chocolate chip kokoskoekjes (hele mond vol) die ik kreeg in de goodybag van Healthbox én een klein stukje chocolade.

Eetdagboek 2

En toen was het alweer vrijdag. Ik had zin om iets te bakken en dook de keuken in om een eiwitrijke appelkruimelcake te maken. Zoals altijd moet ik natuurlijk het beslag proeven en proeven en nogmaals proeven voordat hij de oven in gaat. Dat “at” ik dus rond een uur of 10. Mijn ontbijtje? Twee dikke plakken appelkruimelcake mét een dikke laag kokos zeezout pindakaas van De Pindakaaswinkel.

Eetdagboek 2

Lunch at ik om 15.30 en dat was een grote salade met groenten, olijven, soya balletjes en Hüttenkäse.

Eetdagboek 2

Na het sporten at ik om 19.00 mijn avondeten en dat bestond uit kurkuma zilvervliesrijst met gebakken spinazie/tomaat/kokosmelk en daaroverheen geroosterde kokos en cashesnoten. Zó lekker was dat! (Ideetje van Hello Fresh)

Eetdagboek 2

Op vrijdag avond neem ik vaak iets lekkers en zo ook deze dag. Ik at een paar kleine stukjes chocolade van verschillende merken, waaronder Hands Off My Chocolate, zó lekker! Daarna at ik nog een klein schaaltje met 250 gram magere kwark en wat flavdrops voor de smaak.

Dit was mijn eetdagboekje alweer. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik denk dat deze drie dagen wel een redelijk goede werkelijkheid geven van hoe ik normaal gesproken eet. Heb je nog vragen…. Stel ze gerust en dat kan natuurlijk in de comments hieronder!

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Eetdagboek 2

2 gedachten over “Eetdagboek #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *