Schermafbeelding 2016-09-14 om 21.03.07

Mijn vakantie was heerlijk. Althans, het duurde een paar dagen voordat ik echt tot rust kwam… Maar toen was het er ook wel. Wat heb ik daar van genoten! Even weg van alles, andere omgeving, alleen maar genieten, niets moet en alles mag. Op foto’s zag ik dat mijn glans terug was! Maar al in de auto op weg naar huis kwam die onrust weer….

 

Moeilijk stil kunnen zitten. Een huilbui uit het niets. Terug thuis zijn valt zwaarder dan verwacht. Mijn nekpijn is als vanuit het niets weer terug en door mijn lijf raast weer een golf van onrust. Wat is dat toch? Ik wil verder, ik wil mij weer normaal voelen! Maar ik weet dat je dat niet kan pushen. Al zou ik dat wél willen. Het enige wat ik kan doen is mijzelf écht die rust geven en vooral in mijn koppie! Want die staat nooit stil. Die raast maar door, uur na uur. Zó vermoeiend. En ik kan nu wel thuis zitten, maar als er geen rust in mijn koppie komt, kom ik nog niet tot rust. Maar dat is moeilijker gezegd dan gedaan. Gelukkig krijg ik daarbij nu ook hulp.

 

Ik weet dat er een aantal manieren zijn om mijn hoofd wél leeg te krijgen: mediteren (al vind ik dat nog héél lastig), yoga (kan ik helaas niet met mijn knieën), koken (een van de dingen die mij het beste helpen om rustig te worden), sporten (hoe fanatieker en harder ik train, hoe leger mijn hoofd is/wordt), wandelen en een goed boek lezen. Deze dingen wil ik dan ook echt meer gaan doen de komende tijd. Qua boeken kies ik voor boeken die mij kunnen helpen. “Ki. De kracht van het nu” heb ik net uit en dat is echt een aanrader. Nu ben ik aan het lezen in De Vierde Dimensie van dezelfde schrijver: Hans Peter Roel. Ook staat “Nooit meer te druk. Voor een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld” op mijn lijstje. Dus als jullie nog tips hebben voor boeken over dit soort onderwerpen, let me know! Ook wil ik minder op mijn telefoon zitten. Ik denk dat ik niet de enige ben die de hele dag door continue op zijn/haar telefoon kijkt. Maar man, wat zijn dat een prikkels! Té veel prikkels. Dus minder telefoon, maar meer mediteren, boeken lezen, wandelen, sporten en koken. Missie: onrust uit mijn lijf krijgen is weer begonnen / continues…

 

Waarom ik deze best wel persoonlijke info deel? Deels om zo een stok achter de deur te hebben dat ik het ook echt ga doen. Want opschrijven en delen met jullie is voor mij een extra motivatie. Dit zijn nou eenmaal dingen die je in mijn positie snel laat versloffen. Maar ook deels omdat ik toch een klein deel van mijn proces met jullie wil delen. Een klein deel in dit geval, want ik ga natuurlijk niet alles en het hele verhaal online gooien, haha. Maar wie weet, wellicht kan ik anderen hiermee nog helpen en/of herkenning geven. So dear stress, let’s break up! En over 30 min gaat mijn telefoon uit..

 

Ben ook wel benieuwd of jij hier ervaring mee hebt? Eerlijk gezegd, ik hoop van niet! Heb je dat wel… Wat heeft jou geholpen?

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Eén gedachte over “Dear Stress, Let’s Break Up”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *