Chia pudding ontbijt recept

Dit chia pudding ontbijt recept is makkelijk en zo lekker! Je maakt het een dag (of 2-3 uur) van tevoren en de volgende dag hoef je het alleen nog maar af te maken met de blauwe bessen en pecannoten. 

Dit is het basisrecept voor een lekkere chia pudding. Het is zo makkelijk en zo lekker! In mijn recepten ebook vind je nog een recept met kokosmelk en frambozen, ook zo lekker 🙂

Het is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens super super gezond! Ze bevatten veel ALA, een omega-3 vetzuur. Dit is een essentieel vetzuur, wat betekent dat je het nodig hebt voor een goede gezondheid en alleen binnen kan krijgen door middel van je voeding. Daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vezels en zijn ze dus goed voor onze stoelgang en om lang verzadigd te zijn. 
Chia pudding met blauwe bessen en pecannoten

Chia Pudding met Blauwe Bessen en Pecannoten

Eigenlijk kan je het basisrecept voor chiapudding met heel veel verschillende dingen combineren. In dit recept koos ik voor blauwe bessen, pecannoten en kaneel. Super combinatie, perfect ontbijt recept!

Chia pudding met blauwe bessen en pecannoten

Je kan trouwens het beste de chia zaden eerst malen in een keukenmachine of vijzel. Ik stuitte laatst op een studie waarin is aangetoond dat de stijging van de ALA waarden (de omega-3 waarde) alleen bij die vrouwen was gestegen die gemalen chiazaad aten, maar amper of niet bij degenen die gewone chia zaden aten. Interessant hè? Het lijkt er dus op dat je alleen wat aan de omega-3 vetten uit chia zaad hebt als je ze eerst fijn maalt!

Chia pudding ontbijt recept

Chia Pudding Ontbijt Recept

5.0 from 2 reviews
Chia Pudding Ontbijt Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een makkelijk en snel ontbijt (wel de dag van tevoren al maken!). Dit chia pudding ontbijt recept zal je zeker smaken!
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
  • 3 el chiazaad (33 gram)
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1-2 el maple/ahorn siroop (of honing/agave)
  • ½-1 tl kaneel
  • handje blauwe bessen
  • handje pecannoten
  • Eventueel: ½ banaan
  • Eventueel: andere topping naar keuze 🙂
Instructies
  1. Begin een dag van tevoren (of minimaal 3 uur van tevoren) met de chiapudding. Het beste is om het chiazaad even in een keukenmachine, koffiemaler of vijzel te vermalen, al is het voor de smaak niet nodig. Meng daarna het chiazaad met de plantaardige melk, maple siroop en kaneel. Proef zelf even hoeveel maple en kaneel je lekker vindt. Roer goed door en dek af. Laat dit minimaal 3 uur of een hele nacht afgedekt in de koelkast staan.
  2. Top het daarna af met de pecannoten, blauwe bessen en eventueel nog een halve banaan. Eet smakelijk!

 

Heb jij dit chia pudding ontbijt recept nou ook gemaakt? Laat het weten in de comments hieronder of tag mij met @healthinut op social media.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.


Chia pudding ontbijt recept

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

14 gedachten over “Chia Pudding Ontbijt Recept ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: