Boerenkoolsalade

Een heerlijke boerenkoolsalade met Thaise knoflookdressing, de ideale wintersalade. Dit is gewoon een koude salade, maar wél met wintergroenten. 

Echt stom toevallig maakte ik deze boerenkoolsalade op “Nationale Boerenkooldag”. Ik had nog nooit zelf iets met boerenkool gemaakt en had het eigenlijk voor 2 dagen eerder gepland staan. Daar kwam iets tussen en verschoof ik het naar een maandag. Toen ik het al gemaakt had zag ik ineens dat het Nationale Boerenkooldag was. Haha, lang verhaal, maar wel erg toevallig vind je niet?

Boerenkoolsalade

Ik kwam op de inspiratie door dit recept van Pinch of Yum. Ik heb er een eigen draai aan gegeven en de ingrediënten zelf en de hoeveelheden iets veranderd. Ook de dressing heb ik wat veranderd. Sesamolie kan je trouwens gewoon in de supermarkt kopen en is helemaal niet duur! Volgens mij betaalde ik 2 euro voor een flesje. En het is echt een smaakmaker in deze dressing, heerlijk!

Boerenkoolsalade

Op de honing na is deze salade helemaal vegan. Wil je hem 100% vegan eten, vervang de honing dan door agave siroop. Ik eet tegenwoordig steeds vaker vegetarisch (en soms ook veganistisch) en wanneer de smaken kloppen mis ik het vlees totaal niet! Ook mijn vriend niet die echt een vleesliefhebber is. De reden is eigenlijk dat ik gewoon wat probeer te minderen met vlees. Ik eet het nog wel hoor, alleen wat minder vaak!

Boerenkoolsalade

Deze boerenkoolsalade heeft echt een stevige bite en is lekker crunchy. Ik zat echt enorm vol na deze portie. Wil je liever toch wel wat meer eiwitten eten dan kan je hier gerust wat gebakken kipdijfilet of gemarineerde tempeh/tofu aan toevoegen. Ik denk dat het dan ook heerlijk is! Zelf at ik het als avondeten, maar ik zou zeggen maak een portie teveel en geniet er de volgende dag tijdens je lunch ook nog van!

Boerenkoolsalade

Recept – Boerenkoolsalade met Thaise Knoflookdressing (2 personen):

Boerenkoolsalade met Thaise Knoflookdressing
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een koude salade, maar wél geschikt voor de winter door de winterse groenten. Afgemaakt met een heerlijke Thaise knoflookdressing en dat maakt deze salade heerlijk!
Auteur:
Ingrediënten
 • Voor de boerenkoolsalade:
 • 4 handjes boerenkool
 • 200 gram bevroren tuinbonen
 • 1 winterpeen
 • 1 rode paprika
 • bosje koriander (10 gram)
 • 3 bosuitjes
 • 40 gram cashewnoten
 • 1 rode peper
 • Voor de Thaise knoflookdressing:
 • 1 teen knoflook
 • klein stukje gember
 • 2 el olijfolie
 • 2 el soyasaus
 • 2 tl ahornsiroop
 • 2 tl sesamolie
 • scheutje limoensap
Instructies
 1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de bevroren tuinbonen toe en kook deze in 7 minuten beetgaar. Spoel af en laat afkoelen.
 2. Zet een tweede pan op het vuur en rooster hierin de cashewnoten zonder olie totdat ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en hak de cashewnoten grof wanneer ze wat afgekoeld zijn.
 3. Snijd ondertussen de boerenkool fijn (ik kocht gesneden boerenkool), de winterpeen in plakjes (of haal hem door een Spirelli), de paprika in dunne reepjes, de koriander grof, de bosui in ringetjes en de peper in plakjes (verwijder pitten als je het niet té pittig wilt hebben).
 4. Maak de Thaise knoflookdressing door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen en fijn de malen. Je zou het ook in de vijzel kunnen maken, of alles door elkaar mengen en de knoflook en gember héél fijn snijden.
 5. Maak de boerenkoolsalade door alle ingrediënten voor de salade (behalve de cashewnoten) in een kom te doen en goed door elkaar te husselen. Maak af met de cashewnoten en giet de dressing eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Smullen maar!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 2 personen

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze boerenkoolsalade met Thaise knoflookdressing vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: