Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressing

Een gezond, licht en heerlijk voorgerecht voor een kerstdiner. Deze bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappeldressing zal zelfs bij degenen die geen bietjes lusten in de smaak kunnen vallen… 

Bietencarpaccio

Ik lustte tot voor kort eigenlijk ook geen bieten, totdat ik het in combinatie met geitenkaas proefde. Wauw, maar dat is een te gekke combinatie! 1 en 1 is 10 in dit geval. Dus toen ik aan het brainstormen was over een lekker voorgerecht voor mijn blog’s kerstmenu kwam ik meteen hierop eigenlijk. Ik probeer ervoor te zorgen dat het allemaal niet te zwaar wordt, maar het moet natuurlijk wél lekker zijn! Daarom is deze bietencarpaccio ook rijkelijk belegd met verse geitenkaas. Hier zou ik niet op besparen, dus koop lekker een verse plak in plaats van de voorverpakte geitenkaas. Het is immers maar één keer per jaar Kerst toch?

Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressingSinaasappel-Honingdressing

Ook maakte ik er een heerlijke dressing bij, namelijk eentje van sinaasappel, honing en olijfolie. Hoe ik hier op kwam weet ik niet meer, maar dat ik er honing bij wilde serveren was zeker. Dit had ik namelijk ook op mijn sandwich met bieten en geitenkaas en dat maakte het ook gewoon helemaal af. Een lekker zoetje dat natuurlijk altijd goed gaat met geitenkaas! En de sinaasappel? Die zit (spoiler alert) ook in het hoofdgerecht en juist daarom vond ik het een leuk idee om toe te voegen. Zo trek ik de gangen toch een beetje naar elkaar toe 🙂

Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressing

Verder zitten er lekker wat geroosterde walnoten op voor die lekkere crunch. Ook kocht ik een zakje sla met spinazie, rucola en snijbiet… De perfecte combinatie voor bij deze bietencarpaccio, maar je kan ook alleen snijbietjes of rucola gebruiken als je dat liever hebt. Als laatste voegde ik wat granaatappelpitjes toe, die ook zorgen voor een mooie kleur, lekkere crunch en een klein zuurtje.

Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressingVoorgerecht

Dit voorgerecht ben ik eigenlijk ook van plan om te maken met Eerste Kerstdag bij mijn schoonouders. Al maakte mijn vriend mij een beetje aan het twijfelen toen hij maandag zei: “maar dít wilde je toch niet gaan maken met Kerst?!?!” Oftewel: ben je nou helemaal gek geworden… Bietjes?! Blijkbaar had hij het niet helemaal door dat ik ook echt carpaccio van bieten bedoelde toen ik het over “bietencarpaccio” had, haha! Maar nadat hij zijn bordje proefde kwamen er gelukkig andere woorden uit zijn mond: “oh, maar dit is wel echt héél erg lekker!”. Ik kijk dus nog eventjes of dit ook mijn voorgerecht gaat worden…. Maar wie weet ga jij het wel doen?!

Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressingRecept – Bietencarpaccio met Geitenkaas en Sinaasappeldressing

Kerst Voorgerecht: Bietencarpaccio met Geitenkaas en Sinaasappel-Honingdressing
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zowel heerlijk voor kerst als voor iedere andere dag: bietencarpaccio met geitenkaas en een sinaasappel-honingdressing.
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 2 gekookte bieten
 • 60 gram verse geitenkaas
 • 30 gram walnoten
 • 2 handjes slamix (bijvoorbeeld: spinazie, snijbiet, rucola)
 • 2 el granaatappelpitjes
 • sap van 1 sinaasappel
 • 2 el honing
 • 3 el olijfolie
Instructies
 1. Per de sinaasappel uit en voeg het sinaasappelsap samen met de honing toe aan een klein pannetje. Laat dit op medium vuur in ongeveer 3-5 minuten (bijna) inkoken. Haal van het vuur en zet apart. Pas op dat je het niet te lang kookt, dan gaat alles stollen en is een dressing lastig te maken.
 2. Rooster in een pan (zonder olie) de walnoten totdat ze goudbruin worden. Zet ook apart. Snijd de granaatappel in tweeën en haal de pitten eruit. Zet 2 eetlepels hiervan apart.
 3. Snijd (of gebruik een mandoline) hele dunne plakken van de bietjes en leg ze mooi in een cirkel op een bord. Leg per bord hierop een handje slamix. Verkruimel de geitenkaas over de borden. Voeg de walnoten toe en granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Voeg de olijfolie toe aan de dressing en klop tot een lobbige dressing. Verdeel dit over de twee borden en smullen maar!

Ga jij deze bietencarpaccio ook maken als kerst voorgerecht? Laat mij dan weten wat je ervan vindt  in de comments hieronder! Morgen komt mijn Kerst hoofdgerecht online…

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressing Bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel-honingdressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: