elke hap telt smaakt

Vind jij dat elke hap telt? Ben jij je bewust van elke hap die jij in je mond stopt? En hoe kijk jij eigenlijk naar eten? Smaakt vroeg mij om mijn verhaal te delen over waarom elke hap telt voor mij. En dat deel ik graag met je. P.S. Lees onderaan de blog hoe je elke maan kans kan maken op een Smaakt pakket door het delen van jouw verhaal. 

Jaren geleden zag ik eten bijna alleen nog maar als middel om af te vallen. Of juist als iets waarvan ik aan zou komen. Ik maakte bijna al mijn beslissingen gebaseerd op hoeveel calorieën of eiwitten iets bevatte. En soms at ik juist van alles, gewoon omdat ik even overal schijt aan had en ik nu wel even “los” mocht gaan. Met schuldgevoelens of spijt nadien, omdat ik er op die manier natuurlijk niet echt van genoten had.

Niet echt een fijne en gezonde relatie met eten. Klinkt dat misschien herkenbaar?

Maar eten is nog zó veel meer dan alleen een middel om af te vallen of aan te komen.
Het is iets dat je lichaam voedt en voorziet van de juiste energie.
Waarmee je gezond en vitaal blijft.
Wat je weerhoudt van ziektes.
Eten verbindt mensen met elkaar tijdens gezellige etentjes.
Van eten kan je genieten en kan zorgen voor geluksmomentjes.
En dat niet alleen… Eten heeft ook nog eens gevolgen voor jezelf, je omgeving en onze toekomst door het effect op ons milieu. 

elke hap telt smaakt

Voor mij telt elke hap

Smaakt vroeg mij om mijn verhaal te delen over waarom elke hap telt voor mij. Want ja, wat mij betreft telt elke hap. Dat betekent niet dat elke hap 100% gezond moet zijn, maar wel dat je zo veel mogelijk bewust bent van elke hap die je neemt. 

Dat je bewust voedzaam eet, omdat jouw lichaam daar wat aan heeft.
Dat je af en toe bewust geniet van wat minder voedzame dingen, zoals koekjes, snoep of chips, gewoon omdat je daar zin in hebt en je het jezelf ook gunt.
Dat je niet doorslaat omdat je even schijt hebt aan alles en vervolgens spijt hebt, want die hapjes zijn dan zó zonde.
En dat je bewust stilstaat bij de effecten van dat wat je eet op ons milieu en wat vaker voor biologisch en bewust kiest, want uiteindelijk is dat is onze toekomst. 

En daarom kies ik bewust voor voedzaam, geniet ik bewust van minder voedzame dingen én kies ik vaker voor biologisch. 

Ik ben heel benieuwd? Sta jij bewust stil bij elke hap? En waar denk je dan aan?

elke hap telt smaakt

Kans maken op een Smaakt pakket?

Smaakt vroeg mij om mijn verhaal te delen over waarom elke hap telt voor mij. Maar zij vragen dat ook aan jou. Wij zouden het heel leuk vinden om te lezen waarom elke hap telt voor jou. 

En daarbij kan je elke maan kans maken op een Smaakt pakket als je jouw hap met soortgelijke foto als die van mij en het verhaal daarachter deelt op Instagram of Facebook met de hashtag #elkehaptelt. 

Doe jij mee en wil je meteen kans maken op dat pakket? Deel dan jouw verhaal met #elkehaptelt. En als je @healthinut er ook even in tagt, kan ik het zelf ook terugzien 🙂 Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Milou 

 

——— Deze blog is geschreven in samenwerking met Smaakt ———

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *