Apple pie carrot mug cake

Apple pie carrot mug cake
Een tijdje geleden poste ik al dit recept voor mijn carrot cake havermout ontbijt. Een toppertje als je het mij vraagt 😉 Maar inmiddels heb ik het recept iets aangepast en er een mix van apple pie én carrot cake van gemaakt! Benieuwd? Snel de keuken in duiken om deze apple pie carrot mug cake te maken zou ik zeggen! 🙂

Ingrediënten Apple pie – Carrot Mug Cake:

 • 30 gram havermout
 • 75 gram wortel
 • 1 ei
 • 20 gram whey vanille of cookies and cream*
 • 8 gram rozijnen
 • 0,5 banaan (gebruik een hele banaan voor meer zoetigheid én een steviger ontbijtje :))
 • 0,5 appel
 • 1 tl. kaneel (of meer ;))
 • 0,5 tl. koek en speculaaskruiden
 • Optioneel: walnoten of pecannoten (die zitten niet in de berekende macro’s)

* Naast voor een portie eiwitten zorgt de whey ook voor een zoete smaak. Mocht je dit niet in huis hebben zou je het (denk ik) kunnen vervangen door 1 of 2 tl. honing of laat een dadel meedraaien in de keukenmachine.

 

Bereiding Apple pie – Carrot Mug Cake:

 1. Voeg het ei, de wortel en banaan (in stukjes), de whey en de kaneel en koek en speculaaskruiden doe aan een keukenmachine en mix dit goed door elkaar zodat er geen grote stukjes wortel meer in zitten.
 2. Voeg de appel (in kleine stukjes gesneden), de rozijnen en de havermout toe en meng dit met een lepel.
 3. Giet dit in een magnetron-bestendig schaaltje en zet het in de magnetron voor ongeveer 5 minuten. Je zou het ook in een ingevet schaaltje 30 minuten op 180 graden in de oven kunnen doen.
 4. Even checken of je apple pie – carrot mug cake helemaal gestold is en smullen maar!

 

Macro’s Apple pie – Carrot Mug Cake:

 • 396 kcal
 • 50 koolhydraten
 • 9 vet
 • 27 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze apple pie – carrot mug cak vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Apple pie carrot mug cake

Apple pie carrot mug cake

12 gedachten over “Apple Pie – Carrot Mug Cake”

 • Hi Milou,

  I love your website and the ideas you give me also through instagram. My Dutch is good enough to understand but I am too shy to write haha… well anyways, wanted to say I love this mugcake but I eat half the portion one day and the other one the next day otherwise I feel like I don’t have many macros left for the rest of the day (I am eating 1500 cal now).

  Liefs,

  C

  • Hi! Don’t worry to write to me in English 🙂 But glad you understand Dutch! If half is enough for you, then that is a great idea! I just like to have a big breakfast 😉 Even when I was still eating 1500 kcal a day. You could potentially also use just the egg white and some less of the whey protein. That makes it quite some less calories as well 🙂

 • Een heerlijke mugcake! Ik heb hem met een hele banaan gemaakt als lunchgerecht en had daar meer dan genoeg aan.
  En mijn zoontje van drie vond hem ook erg “wekker” (hij kan de L niet uitspreken ;-)). Nu snel de andere varianten uitproberen!!

 • Hoi Milou,
  Deze mugcake lijkt me erg lekker! Alleen vraag ik me af of je i.p.v. havermout ook brinta kunt gebruiken? Ik heb namelijk geen havermout in huis..

  groetjes, Lisanne

  • Hoi Lisanne,
   Ik denk het wel! Misschien dat de structuur net wat anders wordt, maar ik verwacht dat het wel kan. Ik zou zeggen, gewoon een keertje uitproberen! 🙂
   Groetjes, Milou

 • Hoi Milou,

  ik heb de apple pie carrot mug cake gemaakt . Super.
  Klein verschil : ik heb de whey met bananesmaak gebruikt (die was in huis)
  en ik had nog haverontbijt van bio wise, daar zit havermout, kokos en moerbeien in (ipv alleen havermout)

  smaakte heerlijk!

  en o ja, ik had het beslag verdeeld over muffinvormpjes, zodat ik elke dag eentje als ontbijt kon eten of tussendoortje. Want alles in één keer is inderdaad wel erg veel.

  • Hoi Froukje,
   Whey met bananensmaak lijkt mij ook lekker ja! En je kan het inderdaad ook goed als tussendoortje eten als je wat kleinere porties maakt haha. Leuk om te horen!
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *