Deze zomerse salade met bietjes en geitenkaas en kikkererwten maak ik de laatste tijd echt super vaak. Het is mijn nieuwe favoriete zomer salade. Daarom kon ik niet anders dan deze met jou delen! 

Als ik nu terugkijk schrik ik hoe lang ik eigenlijk al geen nieuwe recepten heb geplaatst. Shame on me! Het grappige is dat ik wél mega veel in de keuken heb gestaan de laatste paar weken.

Ik ben namelijk een ebook aan het maken met 31 heerlijke recepten! 

Hij is zo goed als af. De laatste paar recepten maak ik nog een keertje opnieuw, omdat ik nog niet tevreden ben. Ze moeten natuurlijk wel allemaal super lekker zijn. Ik verwacht dat ik vóór eind juli het ebook kan lanceren, dus houd mijn website en social media in de gaten 🙂 

Zomerse salade met bietjes en geitenkaas

Hoewel ik altijd “winter” associatie had met bietjes, kunnen bietjes ook heel goed in de zomer. Sterker nog, het zijn ook zomerbietjes die je nu in de winkel kan kopen. Deze zomerse salade met bietjes en geitenkaas is echt super lekker. 

Bietjes en geitenkaas is gewoon een combinatie die elkaar zo goed aanvult. 1 en 1 is 10 zeg maar. Anyway, wist je dat nog niet… Mooie gelegenheid om deze zomerse salade uit te proberen! 

Bietjes met geitenkaas en sinaasappel 

Over combinaties gesproken… Bietjes met geitenkaas en sinaasappel is óók super lekker. Wat stom, vaak voeg ik sinaasappel ook toe aan deze salade, alleen ben ik het stom toevallig deze keer vergeten. 

Dus lijkt het je wat, voeg dan vooral wat partjes sinaasappel toe aan deze salade. Dat zal het net wat frisser maken! 

Salade met kikkererwten

De kikkererwten in deze salade heb ik toegevoegd om hem zowel lekker vullend te maken als wat eiwitten aan toe te voegen. Sinds ik zo goed als geen vlees meer eet probeer ik bij elke maaltijd bewust genoeg eiwitten te eten. 

Aangezien ik niet tegen koemelk kan en ook liever niet te veel zuivel wil eten (op hier en daar wat geitenkaas na) haal ik mijn eiwitten dus vooral uit noten, pitten, zaden, bepaalde groenten (broccoli bijvoorbeeld), quinoa en bonen en peulvruchten. Vandaar dus deze kikkererwten, naast dat het natuurlijk ook gewoon lekker is! 

Zomerse salade met bietjes en geitenkaas
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zomerse salade met bietjes en geitenkaas en kikkererwten
Auteur:
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
Voor de salade:
 • 250 gram gekookte bietjes
 • 2 grote handen verse spinazie (of rucola)
 • halve pot (à 230 gram) kikkererwten
 • 2 kleine schijfjes geitenkaas
 • ¼ - ½ avocado
 • ¼ rode ui
 • eventueel: kiemen
 • eventueel: sinaasappel
Voor de dressing:
 • 1 tl olijfolie
 • 2 tl balsamico azijn
 • 1 tl agave siroop of maple siroop
Instructies
 1. Leg de spinazie of rucola op een bord.
 2. Snijd de bietjes, avocado en rode ui in stukjes en verdeel over de spinazie/rucola.
 3. Spoel de kikkererwten goed af, laat uitlekken en voeg ook toe.
 4. Verkruimel de geitenkaas boven de salade.
 5. Maak de dressing door alles in een schaaltje door elkaar te roeren. Verdeel over de salade. Maak eventueel af met wat extra kiemen of partjes sinaasappel. Breng op smaak met peper en zout en smullen maar!

Geniet van deze zomerse salade met bietjes en geitenkaas en laat het me weten als je hem ook gemaakt hebt! 

Liefs, Milou 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: