Ineens was het er weer! De zin om met nieuwe recepten aan de slag te gaan. Zo geschiedde deze zoete aardappel stamppot met courgette, geitenkaas en walnoten. 

Heel eerlijk weet ik niet waar die hernieuwde zin vandaan kwam. Ik heb namelijk echt maandenlang geen zin gehad om nieuwe recepten te bedenken. Of überhaupt nieuwe dingen te koken. Saai hè? Haha 

Misschien komt het omdat ik nu alleen voor mijzelf kook. Of omdat het ‘s avonds al donker is en ik toch geen mooie foto’s kan maken. Hoe dan ook… Ik at maandenlang een mix van zo’n 4-5 gerechtjes zonder nieuwe input. 

Tot vandaag! 

Zoete aardappel stamppot met courgette en geitenkaas

De inspiratie en zin is er weer

Gisteren kwam ik op de site van de Appie terecht en zag ineens van zulke lekkere en mooie gerechtjes voorbij komen. Ik klikte wat door en voor ik het wist was ik super geïnspireerd om weer de keuken in te duiken, lekkere dingen te bedenken én ze mooi op de foto te zetten.

Zo geïnspireerd zelfs dat ik mijzelf beloofd heb om minimaal 1 nieuw recept per week te maken én posten op mijn blog! 

Leuk? 🙂 

Anyway, de inspiratie kwam eerlijk is eerlijk van dit zoete aardappel stamppot recept, maar ik heb aardig wat ingrediënten veranderd tot een heel nieuwe heerlijk stamppotje. 

En wat heb ik er zelf van gesmuld. Hij is heerlijk zacht qua smaak, ideaal als je moeilijke kids hebt, denk ik haha. 

Zoete aardappel stamppot met courgette pinterest

Zoete aardappelstamppot met courgette, geitenkaas en walnoten

Zoete aardappelstamppot met courgette, geitenkaas en walnoten
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten
 • 450 gram zoete aardappel
 • 2 courgettes
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • 50 gram walnoten
 • 1 teen knoflook
 • 10 gram verse tijm
 • 1-2 el olijfolie
Instructies
 1. Zet een pan met water op het vuur. Schil de zoete aardappel. Snijd in stukken van 2x2 cm. Kook in ongeveer 10 minuten gaar.
 2. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette in halve plakjes. Ris de blaadjes tijm van de stokjes en hak fijn. Hak ook de walnoten fijn.
 3. Fruit de knoflook 30 seconden in een scheut olijfolie in de koekenpan en voeg daarna de courgette toe. Schep om en op tot de courgette gaar is. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de tijm.
 4. Wanneer de zoete aardappel gaar is giet het water af en voeg de blokjes weer toe aan de pan. Voeg een scheut olijfolie, de helft van de geitenkaas in stukjes, zout en peper toe. Stamp met een stamper tot een moes.
 5. Voeg de zoete aardappel stamppot toe aan de pan met courgette en schep om. Je kan er nu voor kiezen om de pan mooi op te maken en deze zo op tafel te zetten óf de zoete aardappel stamppot met courgette op borden te scheppen en dan af te maken. Hoe dan ook, maak af met de rest van de tijm, de rest van de geitenkaas in kleine stukjes en de gehakte walnoten. Eet smakelijk!
  Laat je me weten wat je van dit recept vond? Ik ben benieuwd.

Liefs, Milou 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: