zelf vegan kaas maken

Zelf vegan kaas maken is super leuk, kei makkelijk en lekker! Grappig, want deze vegan kaas smaakt gewoon écht bijna naar Parmezaanse kaas. Ga jij het ook proberen?

Waarom maakte ik eigenlijk deze vegan kaas zelf maak? Ik ben toch geen vegan? Nee, dat klopt. Maar ten eerste mag ik even geen gewone kaas eten om mijn darmen rustig te krijgen. Ten tweede wil ik dierlijke producten minderen voor die lieve diertjes en ons kostbare milieu. En ten derde was ik gewoon rete benieuwd hoe zelf vegan kaas maken nou eigenlijk smaakt!

zelf vegan kaas maken

En het grappige is dus dat dit gewoon voor 80% naar Parmezaanse kaas smaakt. Het is super simpel te maken, met maar 2 ingrediënten, knoflookpoeder en zout! Even hup in de blender en klaar is kees. Het is in een afgesloten bakje wel een paar weken houdbaar, super fijn dus.

Edelgistvlokken worden gemaakt van inactieve gist en hebben een noot-kaas achtige smaak. Je kan ze trouwens ook gebruiken om zo over je pasta of pizza te strooien. Ik vond ze verrassend goedkoop eigenlijk! Ik gebruikte deze edelgistvlokken.

zelf vegan kaas maken

Zelf Vegan Kaas Maken

4.0 from 1 reviews
Zelf Vegan Kaas Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zelf vegan kaas maken is leuk, makkelijk en lekker!
Auteur:
Porties: klein bakje vol
Ingrediënten
Instructies
  1. Stop alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal totdat het kruimelig is.

 

Ga jij ook zelf vegan kaas maken? Laat het mij dan weten in de comments hieronder of op social media via @healthinut!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

zelf vegan kaas maken zelf vegan kaas maken

 

2 gedachten over “Zelf Vegan Kaas Maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: