Dat ik dit niet eerder bedacht heb zeg! Zelf ijsjes maken van fruit is gewoon super simpel en zo lekker! Dat het gewoon puur fruit is heeft niemand in de gaten en daarom echt ideaal voor de kids! 

Natuurlijk is het niet alleen ideaal voor de kids, maar ook voor ons natuurljk. Zelf heb ik op een warme zomerdag echt altijd trek in een ijsje. Dat hoeft niet altijd meteen een magnum te zijn – al zijn die natuurlijk wel súper lekker – maar een waterijsje is vaak al genoeg.

Alhoewel er niet veel calorieën in waterijsjes zitten – en het voor een keertje best mag – is het natuurlijk wel puur suiker wat je eet. En zo’n zoetgehalte heb ik ook niet altijd zin in. Dan zijn ijsjes van écht fruit natuurlijk dé oplossing. Helemaal handig als je ze al klaar hebt liggen in je vriezer.

Zelf ijsjes maken van fruit

Zelf ijsjes maken van fruit

Ik liep dus laatst in de Action en kocht daar een ijsjeshouder voor nog geen euro! Die heeft de hele tijd op mijn keukentafel gestaan totdat ik bedacht waarvan ik zelf ijsjes kon gaan maken: vers fruit!

Alhoewel, de framboosjes haalde ik uit de vriezer, maar de banaan en kiwi’s kwamen van de fruitschaal. Je kan dit natuurijk met élk fruit doen dat je lekker vindt. Ik kan je wel één tip meegeven: pak zoet fruit óf meng er een beetje banaan doorheen voor de zoetigheid. Op die manier heb je écht lekkere zoete en gezonde fruit ijsjes.

Ga jij ook zelf ijsjes maken van fruit? Of heb je het wel eens gedaan? Let me know!

Zelf ijsjes maken van fruit

Zelf ijsjes maken van fruit
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zelf heerlijke ijsjes maken van vers fruit? Hier heb je een lekker voorbeeld recept!
Auteur:
Porties: 6 ijsjes
Ingrediënten
  • Voor de kiwi laag:
  • 2-3 kiwis
  • ½ banaan
  • Voor de frambozenlaag:
  • 200 gram (bevroren) frambozen
  • ½ banaan
  • evt scheutje ahoornsiroop of honing
Instructies
  1. Schil de kiwi en pel de banaan. Meng de ingrediënten voor de kiwi laag in een blender of keukenmachine en schep in de vormpjes. Zet ongeveer een uur in de vriezer.
  2. Meng vervolgens ook de ingrediënten voor de frambozenlaag. Proef of je het zoet genoeg vindt (frambozen kunnen een ietwat zurige nasmaak hebben) en anders voeg je nog een beetje ahornsiroop of honing toe. Schep dit tot helemaal bovenin in de vormpjes en duw de houdertjes erin. Zet nu minimaal 2-3 uur in de vriezer.
  3. Om de ijsjes er makkelijk uit te halen, maak je de zijkanten een beetje warm met warm water (heel kort). Houd dan je handen er een beetje omheen en duw ze omhoog. Smullen maar!

Zelf ijsjes maken van fruit

Heb jij nou ook deze ijsjes gemaakt van fruit? Laat het mij weten in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: