Zelf gezonde nutella maken

Zelf gezonde Nutella maken is misschien wel lekkerder dan je denkt! En natuurlijk zó veel gezonder! Het is echt zo gemaakt en je kan er minimaal 1-2 weken mee doen. 

Niet dat ik Nutella vaak eet, maar toen ik hoorde dat ik geen koemelk meer mag eten baalde ik toch wel dat ik ook geen Nutella meer mag. Want voor die paar keer dat ik het wel eet is het gewoon super lekker!

Met kerst in de aantocht bedacht ik daarom een lekker recept om zelf Nutella te maken. Want zelf gezonde Nutella maken moet je gewoon echt eens proberen! Ideaal voor tijdens het kerstontbijt, maar ook elk ander ontbijt waarbij je wilt genieten.

Zelf gezonde nutella maken

Gezonde hazelnootpasta

Nutella is natuurlijk gewoon hazelnootpasta. Alleen zitten er vrij weinig echte hazelnoten in de “echte” Nutella. Daarom maak ik deze zelfgemaakte Nutella gebaseerd op lekker flink wat echte hazelnoten. Heerlijk van smaak en met lekker wat gezonde vetten. Dít wil je gewoon op je cracker, broodje of croissantje smeren!

Zelf gezonde nutella maken

Zelf gezonde Nutella maken

Zelf Gezonde Nutella Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Het is echt super lekker en veel gezonder! Zelf Nutella maken moet je gewoon proberen.
Auteur:
Ingrediënten
 • 100 gram hazelnoten
 • 2 el cacaopoeder
 • 2 el agavesiroop of maple siroop
 • 1 el kokosolie
 • een paar eetlepels plantaardige melk
 • snufje zout
Instructies
 1. Voeg de hazelnoten toe aan een keukenmachine en maal fijn totdat je een gladde massa hebt. Dit duurt echt eventjes, zeker een paar minuten, dus heb geduld!
 2. Voeg daarna de rest toe (behalve de melk). Zodra je alles door elkaar gemixt hebt voeg je eetlepel voor eetlepel de melk toe totdat je de gewenste dikte hebt.
 3. Smullen maar!

Ga jij ook zelf gezonde Nutella maken? Laat het mij dan weten in de reacties hieronder of op Facebook/Instagram.

Liefs, Milou

2 gedachten over “Zelf Gezonde Nutella Maken”

 • Hai Milou,
  Net de nutella gemaakt. Thnx voor ‘t delen. Hij smaakt héérlijk. Moet ik ‘m nu in de koelkast bewaren en voor hoelang kan dat?
  Groetjes, Margot

  • Hoi Margot,
   Sorry voor mijn late reactie, maar inderdaad afgedekt bewaren in de koelkast! Ik heb die van mij zeker 2 weken gebruikt, maar let er wel op dat je altijd een schoon mes pakt, anders kan het snel gaan schimmelen.
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: