Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat recept

Zeewierpasta. Ja, je hoort het goed! Dit is pasta gemaakt van zeewier. Klinkt apart hè? En dat zal je ook best denken de eerste keer dat je de verpakking opent… Maar geloof me, probeer dit gewoon eens. Ik heb alvast een lekker recept voor je bedacht: zeewierpasta met avocado pesto en tomaat. 

Ik proefde deze zeewierpasta voor het eerst op de gezondheidsbeurs een paar weken geleden. Zeewier klinkt misschien wat raar en het ziet er wat donkerder uit dan “normale” pasta, maar met de pesto erbij was mijn interesse dusdanig gewekt dat ik het toch even moest proeven. En het was nog lekker ook!

Het geeft een ietwat zee-achtige smaak. De zeelucht komt je ook werkelijk tegemoet als je de verpakking openmaakt! Het smaakt niet echt naar vis, maar naar zee. Het grappige is dat het niet overheersend is en lekker combineert met de pesto.

Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat recept

Seamore

Seamore is het bedrijf achter deze zeewierpasta. Ooit proefde de eigenaar een heerlijke zeewiersalade op Ibiza. Niet alleen lag hij die nacht wakker van de smaak, ook bleef de vraag in zijn hoofd spoken wat er zou gebeuren als je de helft van alle pasta op de wereld zou vervangen door zeewierpasta?

Het is namelijk een enorm duurzaam voedingsmiddel dat kan helpen om de groeiende wereldbevolking te voeden. Wij zijn inmiddels met zó veel op aarde dat wij in 2050 waarschijnlijk niet genoeg land meer hebben om iedereen te voeden. Zeewier daarentegen groeit in overvloed in onze oceanen.

Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat recept

Er wordt voor de Seamore zeewierpasta ook maar tot maximaal 15% geplukt, waardoor het allemaal weer aangroeit. En het mooie is dat er voor de transport gebruik wordt gemaakt van vrachtwagens die bloemen van Nederland naar Ierland brengen en anders leeg terug zouden gaan. Nu nemen ze de zeewier mee terug! Hoe duurzaam kan het zijn? Hier vind je alle verkooppunten.

Is Zeewierpasta Gezond?

En of zeewierpasta gezond is! Het zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is het ook een plantaardige bron van omega-3.  Ook is het vegan, glutenvrij, biologisch en laag in calorieën. 20 gram droge zeewierpasta neemt wel 5x zijn volume in en is dus genoeg voor 1 portie. Deze portie bevat slechts 36 kcal. Ideaal als je een volumemaaltijd wilt eten.

Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat recept

En dan nu het recept! De avocadopesto is meer dan genoeg voor 1 persoon (ik denk dat je er zeker een paar porties uit haalt). Maar als ik jou was zou ik gewoon deze hoeveelheid (of zelfs een dubbele hoeveelheid) maken. Pak dan wat kleine bakjes en vries het per portie in. Zo heb je altijd een heerlijke avocado pesto in de vriezer, kant-en-klaar voor gebruik!

De pesto is trouwens helemaal vegan door het gebruik van edelgistvlokken! En de slierten wortel en courgette heb ik gemaakt met deze Spirelli.

Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat recept

Zeewierpasta met Avocado Pesto en Tomaat Recept

Zeewierpasta met Avocado Pesto en Tomaat Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zeewierpasta met avocado pesto en tomaat.
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
Voor de pasta:
 • 20 gram droge Seamore zeewierpasta
 • ⅓ courgette
 • 2 wortels
 • handje tomaatjes
 • Voor de avocado pesto*:
 • ½ avocado
 • 25 gram pijnboompitten
 • 1 grote hand basilicum
 • 1 teen knoflook
 • 2 el edelgistvlokken
 • 2-3 el goede olijfolie
Instructies
 1. Week de zeewierpasta 20 minuten in heet water (of kook het daarna nog 20 minuten voor een zachtere bite. Zie hier voor instructievideo's).
 2. Voeg alle ingrediënten voor de avocado pesto toe aan een keukenmachine en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Maak slierten van de courgette en wortels met een Spirelli of spiralizer.
 4. Verwarm een koekenpan op medium vuur. Voeg wat olijfolie toe. Voeg de courgette, wortel en tomaatjes toe en bak even kort totdat alles warm is.
 5. Voeg de zeewierpasta toe en een lekkere hoeveelheid van de avocadopesto en roer goed door elkaar en verwarm nog even door.
 6. Breng op smaak met peper en zout en smullen maar!

 

Heb jij deze zeewierpasta met avocado pesto en tomaat nou ook geprobeerd? Tag mij dan met @healthinut op social media en laat mij weten wat je er van vond!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

— Deze post is gesponsord. Dit doet echter niets af aan mijn mening over het product. —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: