Beltserbrownie

Waarschijnlijk hebben jullie de beltsander brownie al wel eens voorbij zien komen. Niet zo gek ook, want het is super lekker, super snel gemaakt en zit bomvol eiwitten! Ik heb dit als ontbijtje gegeten, maar eerlijk gezegd zou je dit zo als toetje kunnen voorschotelen bij een feestje. Ik vind de combinatie van warm/koud wel erg interessant.. Mocht je dit niet zo lekker vinden, roer dan alle bosvruchten door de beltsander brownie voordat hij de magnetron in gaat 🙂 Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Beltsander brownie

Ingrediënten Winterse Beltsander Brownie:

 • 30 gram whey eiwitpoeder (chocolade of vanille is het best)
 • 10 gram rauwe cacao poeder
 • ongeveer 50 ml/gram (amandel)melk
 • 1 tl. koek en speculaaskruiden
 • 125 gram (bevroren) bosvruchten
 • mespuntje bakpoeder

Bereiding Winterse Beltsander Brownie:

 1. Mix in een magnetron bestendig schaaltje de whey, rauwe cacao poeder, koek en speculaaskruiden en bakpoeder met de melk.
 2. Roer de helft van het fruit erdoor.
 3. Stop het schaaltje – ongeveer – een minuut in de magnetron. Let op, iedere magnetron is weer anders. Ik vond het zelf erg lekker dat de buitenkantjes gestold waren, maar de binnenkant nog een warme mousse was.
 4. Voeg de rest van het fruit toe en smullen maar!

Macro’s Winterse Beltsander Brownie:

 • 227 kcal
 • 16 koolhydraten
 • 5 vet
 • 27 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze winterse beltsander brownie vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milo

Beltsander brownie

11 gedachten over “Winterse Beltsander Brownie”

 • Hoi, ziet er weer heerlijk uit, wil ik wel een xtje proberen. Maar zit nog te stoeien met wel of niet whey. Kun je mij vertellen, wat juist zo goed is aan gebruiken van whey protien. Wat zou het voor mij kunnen doen?
  En wanneer dan het best te gebruiken?
  Ik ben net een tijdje bezig met fitness (kracht) en vraag me dit af voor ik ga bestellen. En wie beter vragen dan een ervarings deskundige.

  • Ik zou zeggen: gewoon een kleine zak kopen bij de Body en Fit bijvoorbeeld. Kost maar 7 euro geloof ik. Ik gebruik het zelf vooral voor de smaak moet ik eerlijk zeggen. Maar als je veel aan krachtsport doet is het wel belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen. Dit kan je met je gewone voeding ook bereiken (veel vlees/vis/kwark etc.), maar het zou soms handig kunnen zijn om het ook door de whey binnen te krijgen (sneller, makkelijk, lekker). Het is zeker geen must, maar wel handig en lekker. Veel recepten op blogs gebruiken tegenwoordig ook whey. Dus het is aan jou!

   • Dat stukje van sneller, makkelijk en lekker klinkt erg goed in de oren 😉
    Ik zal binnenkort toch es wat gaat uitproberen. Had de bodyenfitshop al gevonden 😉
    Thanx!

  • Hoi Eva, het hele idee van deze brownie is dat het van whey is gemaakt. Mocht je vriend iets anders willen eten kan hij wellicht een chocolade mug cakeje maken?

 • Wilde weer eens afwisseling in m’n ontbijt. Deze is awesome :-)! Idd de combi van warm en koud en de chocoladesmaak, vanzelfsprekend! We houden hem erin!

 • Hi , dat ziet er heeerlijk uit !! Ik heb alleen whey aardbeien, maar wel smart protein vanielle. Zou dit ook kunnen ipv. Whey ?

  Bedankt !!

  • Hoi Mandy, ik weet eerlijk gezegd niet of het ook met smart protein kan.. Maar waarom probeer je het niet een keer met de whey aardbeien? Aardbeien en chocolade is tenslotte een goede combi toch? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *