Waarom extra magnesium innnemen

Moet je nou wel of geen supplementen slikken? Je kan toch alles uit gezonde voeding halen? Of toch niet? Deze vragen krijg ik best vaak. En daarom wil ik je graag laten weten waarom ik in ieder geval elke dag extra magnesium inneem. 

Laten we beginnen met stellen dat je inderdaad in principe alles uit gezonde voeding zou moeten kunnen halen. Daar is ons lichaam en de natuur in principe op gebouwd. Maar je hoort het al, ik zeg twee keer “in principe”…

Jaaaaren geleden (lees: honderden jaren geleden) was ons groente en fruit niet hetzelfde als de groente en fruit die we nu verbouwen en in de supermarkt hebben liggen. Vroeger verbouwden we dit zelf of op landbouwgrond die nog niet besmet was met uitlaatgassen en alles wat we nu in de lucht vinden na de industriële revolutie. 

Daarnaast was jaren geleden onze samenleving ook íetsje anders (lees: heel veel anders). We leefden meer met de dag, hadden minder stress, minder druk om te presteren en al helemaal minder (géén) prikkels van televisie, computers en telefoons. Ons lichaam was dus een stuk minder gestresst dan dat we nu met zijn allen zijn in deze tijd en deze samenleving. 

Oftewel: Er zitten minder vitaminen en mineralen in onze voeding dan jaren terug én ons lichaam heeft door meer stress een versterkte behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen. 

Magnesium: Het energiemineraal

Magnesium is echt een super mineraal. Het stuurt diverse processen aan in het lichaam. Het draagt onder ander bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en heeft een gunstige invloed op de gemoedstoestand. Daarnaast bevordert magnesium de energiestofwisseling, draagt het bij aan het behoud van sterke botten en is goed voor je spieren. 

Kortom: Magnesium doet heel veel voor je lichaam. 

En aangezien ik van mijzelf weet dat ik soms best wel wat stress ervaar, mijn spieren train in de sportschool en hooggevoelig ben… Kan ik wel wat extra energie in mijn spieren en lichaam gebruiken. 

Er is nog geen een orthomoleculaire therapeut geweest die mij níet gezegd heeft dat magnesium goed is om bij te nemen. En dat geldt eigenlijk voor iedereen. Dus voilà: de reden dat ik dagelijks extra magnesium inneem. 

Wat merk ik als ik extra magnesium bij neem?

Het is natuurlijk niet zo dat als ik wat magnesium neem dat ik ineens hoppa van mega moe naar super energiek ga. Helaas, was dat maar zo, haha. Maar er is wél een effect wat ik echt altijd meteen merk. 

Als ik namelijk wat extra spanning met mij mee draag dan voel ik dat altijd meteen in mijn nek. Dan gaat mijn nek op spanning en krijg ik er soms hoofdpijn van. Als ik dan wat extra magnesium neem dan voel ik de spanning vaak wat wegzakken. Het ontspant mijn spieren. En hoe meer ik kan ontspannen, hoe meer energie ik ook krijg. Ik ben dus fan!

Waarom extra magnesium innnemen

Een slokje magnesium 

Laatste kreeg ik een vloeibare variant van Floradix opgestuurd om te proberen. Het bevat een magnesiummix in de vorm van magnesiumgluconaat en magnesiumcitraat. Hierdoor wordt het goed in het lichaam opgenomen. Er zitten verder geen chemische toevoegingen in en het is geschikt voor vegetariërs. Daarnaast smaak het nog lekker ook en heb je met 1 maatbekertje 67% van je dagelijkse behoefte aan magnesium voorzien. 

Wil je deze vloeibare variant ook eens uitproberen? Het is te koop bij o.a. Etos, Holland & Barrett, DA en Kruidvat.nl en bij diverse (online) gezondheidswinkels voor een adviesprijs van €14,99 voor 250 ml. 

Neem jij extra magnesium? 

Ik ben wel benieuwd… Neem jij ook al extra magnesium bij? Of heb ik je er misschien na deze blog van kunnen overtuigen? Benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het me weten onder deze blog 🙂 

Liefs, Milou 

 

——— Deze blog betreft een samenwerking met Floradix ———

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *