Waar word jij gelukkig van

Wat betekent geluk voor jou? Wanneer ben jij gelukkig? Of welke momenten maken jou gelukkig? Het is goed om daar eens bij stil te staan. Want als je eenmaal weet waar je écht gelukkig van wordt, dan kan je ervoor zorgen dat je dit soort momenten meer naar je toe trekt. 

Probeer eens een lijstje te maken van dingen, situaties, mensen of gedachtes waar jij gelukkig van wordt. Het is super goed om hier eens bij stil te staan. Dat kunnen de meest uiteenlopende dingen zijn, van een blik op iemands gezicht tot jouw droomreis maken.

En bedenk je dan eens… Neem jij genoeg te tijd voor die dingen die jou gelukkig maken?

Heb je het idee dat je hier geen tijd voor hebt? Denk dan eens goed na. Zijn er misschien dingen van je lijstje die je de komende week kan inplannen? Wellicht zijn er kleine dingen, waar je gewoon eens wat vaker bij stil kan staan.

Wat het ook is. Probeer er genoeg tijd voor vrij te maken. Óf om er (vaker) bij stil te staan.

Ik ging eens bij mijzelf na wat de dingen zijn waar ik nou gelukkig van word. Het zijn uiteenlopende punten geworden: van positief denken tot uit eten. Gelukkig zie ik dat ik voor de meeste punten wekelijks tijd maak. Hier komen ze:

Genieten van de kleine dingen in het leven.

Van mijn kopje koffie ‘s ochtends. Van de lach van mijn vriend als hij thuis komt uit werk. Van mooie herinneringen met vrienden en familie. Ik probeer hier zo vaak als ik kan bij stil te staan, want dat zijn de kleine dingen die mij gelukkig maken. Geniet jij van de kleine dingen in het leven?
Waar word jij gelukkig van

Een stukje wandelen door de natuur. 

Één met de natuur. De vogeltjes horen fluiten. De zon zien stralen tussen de bomen door. Heerlijk. Wandelen en de natuur doen iets met mij. Vroeger haatte ik het. Wandelen ging mij veel te langzaam. Hardlopen of fietsen was meer mijn ding. Maar nu? Heerlijk. Even een stapje terug. Relax, enjoy.

Van mijzelf houden.

Mijzelf accepteren zoals ik ben. Mijzelf liefhebben. Liefde zijn. Want als je niet van jezelf houdt, kan je dan écht gelukkig zijn?

Uit eten. 

Jazeker, deze kon niet missen in dit lijstje van geluk. Uit eten of gewoon genieten van heerlijk eten. Dat is toch ultiem genot? Maar dan wel kwaliteit boven kwantiteit. Als je het doet, doe het dan goed. Dat is mijn motto. En met goed gezelschap natuurlijk! Kan niet wachten tot ik en mijn vriend gaan eten en slapen bij Cordial, een restaurant met een Michelin ster. Dat moet je gewoon een keer doen. Sowieso.

Waar word jij gelukkig van

Positief denken.

Geluk betekent voor mij ook positief denken. Want kan je echt gelukkig zijn als je een negatieve mindset hebt? Ik betwijfel het. Zit iets tegen? Zie het positieve ervan in! Veel beter dan slachtoffertje spelen en lopen weg kwijnen. Echt, er valt (bijna) altijd wel iets positiefs te bedenken bij vervelende of negatieve situaties. Probeer het eens! Je kan jezelf hierop trainen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je zal vergaan. Zo zal je echt veel gelukkiger door het leven gaan.

Reizen en vakanties.

Geluksmomentjes sparen. Nieuwe culturen ontdekken. Door steden of de natuur struinen. Genieten. Relaxen. Sporten of bewegen. En vooral heel veel eten!

Waar word jij gelukkig van

Sporten. 

Lekker sporten – natuurlijk het liefst zonder blessures en pijntjes – heerlijk! Jezelf even helemaal afbeulen, hoofd leegmaken en je grenzen opzoeken. Laat die endorfines maar stromen. Ja, van sport kan ik ook echt gelukkig worden.

Gezond koken en dankbare afnemers. 

Ja, deze moet ook echt in het rijtje. Wat maak je mij gelukkig als ik kan koken voor een dankbare afnemer. En dan vind ik het al helemaal fantastisch als het enorm gezond is en iedereen lekker aan het smullen is. Echt, geluk!

Dankbare lezers.

Als we het dan toch over dankbare mensen hebben… Wil ik ook nog even kwijt dat ik echt gelukkig kan worden van jullie leuke en positieve reacties op mijn blogs en recepten! Ik stop mijn ziel en zaligheid in deze blog en word dan ook echt gelukkig als het goed bij jullie aankomt. Als ik ook maar een klein beetje kan inspireren, motiveren of jouw dag een ieniemienie beetje lekkerder, gezonder of positiever kan maken 🙂

Waar wordt jij gelukkig van? Maak eens een lijstje en zorg ervoor dat je voor minimaal een paar punten daarvan vaak genoeg de tijd neemt!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *