Volkoren tortilla met kip en guacamole


Volkoren tortilla met kip en guacamole

 

De afgelopen weken waren zo druk, vol met zakenreizen en een vakantie naar Ibiza, en daardoor ben ik helaas wat afwezig geweest op mijn blog. Maar, I’m back!! Voordat ik jullie een update ga geven over hoe deze weken mij zijn vergaan wil ik alvast een lekker tortilla met kip en guacamole receptje met jullie delen.

Tortilla’s of wraps zijn altijd een van mijn favorieten geweest! Vroeger maakte ik nog de „normale wraps” met gehakt en een zakje kant-en-klare kruiden, waar natuurlijk veel te veel suiker en e-nummers aan zijn toegevoegd. Ik heb gelukkig een gezondere versie gevonden!

Ten eerste gebruik ik volkoren tortilla’s, waar meer vezels inzitten en waardoor ze ook langer verzadigen. Ze zijn moeilijk te krijgen, maar gelukkig hebben wij een Jumbo in de buurt waar ze te koop zijn. Daarnaast gebruik ik nu liever kip dan gehakt omdat het wat magerder is, waardoor ik nog wat extra gezonde vetten kan toevoegen door middel van de avocado. Ook de kruidenmix maak ik nu zelf! Heerlijk vind ik het. Ik heb in één keer een flinke portie kruidenmix gemaakt en deze staat nu in een potje tussen mijn kruiden. Zo heb ik tóch een kant-en-klare kruidenmix klaar staan voor Mexicaanse gerechten, maar zonder de vervelende toevoegingen 🙂

Het volkoren tortilla met kip en guacamole recept is voor 2 tortilla’s per persoon wat een stevige avondmaaltijd geeft. Je kan er ook 1 maken als lekkere en lichte lunch. Eet smakelijk alvast! 🙂

 

Ingrediënten Volkoren Tortilla met Kip en Guacamole (voor 2 personen):

Volkoren Tortilla:

 • 4 kleine volkoren tortilla’s
 • 200 gram kip
 • 1 ui
 • 1 paprika
 • 1 avocado
 • sap van een halve citroen
 • 1 grote of 2 kleine tenen knoflook
 • 2 bosuitjes
 • (kokos)olie om in te bakken

Mexicaanse kruidenmix:

 • 2 delen paprikapoeder
 • 1 deel chilipoeder (0,5 deel als je niet zo van pittig houdt)
 • 1 deel komijnpoeder
 • 1 deel uienpoeder
 • 1 deel knoflookpoeder
 • 1 deel peper
 • 1 deel zout
 • 0,5 deel cacaopoeder

 

Bereiding Volkoren Tortilla met Kip en Guacamole:

 1. Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse kruidenmix door elkaar
 2. Zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de ui met de helft van de knoflook
 3. Bak de kip in blokjes gaar en voeg daarna de gewenste hoeveelheid kruidenmix en de paprika toe en bak dit nog even mee
 4. Maak de guacamole door de avocado te prakken en voeg hieraan het sap van een halve citroen, 0,5 knoflookteen en wat peper en zout aan toe
 5. Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking
 6. Beleg ze met de gaucamole, het kip-paprika mengsel en maak het af met een vers gesneden bosuitje
 7. Oprollen en smullen maar!

 

 

Macro’s Volkoren Tortilla met Kip en Guacamole (per persoon):

 • 632 kCal
 • 60 koolhydraten
 • 26 vet
 • 36 eiwit

 

Zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze volkoren tortilla met kip en guacamole vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

 

Volkoren tortilla met kip en guacamole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *