Raw Vegan Mini Blueberry Cheesecake
Delicious Vegan & Raw Mini Blueberry Cheesecakes!! Yum!!

De naam van dit recept is een hele mond vol, maar zegt eigenlijk alles al: vegan raw mini blueberry cheesecake. Ze zijn helemaal vegan, raw en glutenvrij. Echt super lekkere kleine mini cheesecakes met blueberries! 

Ik houd echt enorm van taarten en cheesecakes, maar ik kan niet altijd zo’n grote taart maken. Al zou mijn vriend dat het liefste wel hebben, haha! Ook ik moet een beetje aan mijn calorietjes denken en iedere week een hele taart wegwerken is voor mij iets te veel van het goede. Al zou ik het liefst niets anders doen. Hele dag taart eten… Hoe zou dat zijn…?
Raw Vegan Mini Blueberry Cheesecake

Mini Blueberry Cheesecake

Hmmm, laten wij dat maar even aan de verbeelding overlaten. Mijn punt is dat je dus niet zo’n grote taart hoeft te maken als je zin hebt in blueberry cheesecake! Neem namelijk een paar muffin vormpjes en je kunt zo mini cheesecakes maken. Ideaal toch? Zo kan je een klein stukje taart eten, zonder dat je meteen voor een heel weeshuis aan taart hebt gemaakt. Deze cheesecake is ook nog eens raw wat betekent dat ze niet zijn afgebakken en veel voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Ik heb ze in de vriezer liggen, totdat ik zin heb om ze aan te vallen. Weer ideaal!

Raw Vegan Mini Blueberry Cheesecake

Raw Vegan Cheesecake

Vegan cheesecake, why not? Aangezien toch steeds meer mensen vegan eten, of deels vegan eten, worden ook mijn recepten wat vaker vegan. Waarom? Deels omdat ik zelf ook uitkijk naar het milieu en dierenwelzijn. Ik ben al een stuk minder vlees gaan eten en als ik het dan eet is het biologisch. Ook probeer ik met mijn zoete recepten te kijken of het niet ook vegan kan. Want als het kan, why not? Het andere deel waarom ik vaker vegan recepten post is omdat ik jullie wil inspireren om vegan te eten. Het is vaak net zo lekker en gewoon veel beter voor het milieu en de lieve diertjes. Daarnaast heb ik vast wat vegan volgers die ik op deze manier ook kan voorzien van lekkere recepten. Win-win-win dus!

Raw Vegan Mini Blueberry Cheesecake

Maar helemaal vegan gaan? Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Ik vind bepaald vlees gewoon écht lekker en zou andere dierlijke producten zoals eieren, kaas en vis te veel gaan missen. Maar minderen met deze producten… Dat kan en doe ik zeker!

Nog één ding: voor de Body en Fitshop liefhebbers… Er is dit weekend (tot en met 29 januari) 11% korting op ALLES! Gebruik code MADNESS11 op www.bodyenfitshop.nl en sla je slag 😉 Maar nu eerst…. De vegan blueberry cheesecakes!

Vegan Raw Mini Blueberry Cheesecake
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een raw, vegan blueberry cheesecake om van te smullen!
Auteur:
Porties: 6 mini cheesecakes
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de raw cheesecake:
 • 200 gram kokosyoghurt
 • 100 gram cashewnoten
 • 10 gram gesmolten kokosolie
 • 80 gram bevroren blauwe bessen
 • 2 el maple siroop (of agave of honing)
 • ¼ tl vanillepoeder of 1 tl vanille essence
 • scheutje citroensap
 • scheutje water
Instructies
 1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in kokend water.
 2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een keukenmachine en maal fijn. Het moet aan elkaar gaan plakken als je het tussen twee vingers knijpt. Bedek 6 muffin vormpjes met het beslag en druk goed aan. Zet ondertussen in de vriezer.
 3. Voeg alle ingrediënten voor de raw cheesecake (behalve de blauwe bessen en scheutje water) toe aan een keukenmachine en laat net zo lang draaien totdat je een smeuïge massa hebt zonder stukjes. Houd één eetlepel apart en schep de rest in de muffin vormpjes. Zet weer in de vriezer.
 4. Als laatste meng je de bevroren blauwe bessen met één eetlepel cheesecake beslag en ongeveer één eetlepel water tot een gladde massa. Verdeel ook dit over de muffin vormpjes en zet weer in de vriezer. Wanneer de bovenste laag gestold is zijn ze klaar. Haal ze eventjes (10-30 minuten) voordat je ze wilt eten uit de vriezer, dan zijn ze het lekkerst!

 

Heb jij deze Vegan Raw Mini Blueberry Cheesecake ook gemaakt? Tag @healthinut op social media of laat een bericht achter hieronder in de comments!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAt KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN.

Raw Vegan Mini Blueberry Cheesecake

 

 

 

6 gedachten over “Vegan Raw Mini Blueberry Cheesecake”

  • Hoi Malou,
   Dankjewel! Haha dat je honger krijgt van een foto is nou nét mijn bedoeling 😉
   Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
   Fijn weekend! Liefs, Milou

  • Hoi Linda,
   Ja je zou gewone kokosmelk kunnen proberen, maar dan wordt het wat dunner. Ik denk dat het in de vriezer dan wel gewoon opstijft, maar heel zeker weer ik het niet. Als je geen vegan bent zou je ook de kokos of vanille kwark van Campina kunnen gebruiken. Of gewoon normale yoghurt of kwark..
   Succes!
   Liefs, Milou
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: