Vegan protein power plate

De mooiste gerechten onstaan soms uit restjes in je koelkast. Zo ook deze vegan protein power plate zoals ik hem liefkozend genoemd heb. Want eiwitrijk dat is hij zeker, alleen al in de groenten zit 12 gram eiwit en dan heb ik de quinoa, rode kidney bonen en kikkererwten nog niet eens meegerekend! 

Deze vegan protein power plate kwam dus tot stand van restjes in mijn koelkast, zoals dat wel vaker zo gaat. Ik zag broccoli en champignons die ik wilde wokken. Ook had ik nog wat rode kidney bonen over. Even denken en een mix van quinoa, rode kidney bonen en kikkererwten kwam naar boven, plus de gewokte champignons en broccoli én wat snelle guacemole!

Mijn vriend en ik hebben er allebei heerlijk van gesmuld! En we zaten meer dan vol. Lekker verzadigd zodat wij zelfs op de vrijdagavond geen trek meer hadden in iets “lekkers”. En dat is fijn!

Vegan protein power plate

Vegan Protein Power Plate

Alleen al in de 200 gram champignons en 200 gram broccoli per persoon zit bijna 12 gram eiwit in. Ik heb de rest niet berekend, maar ik schat in dat het minimaal boven de 20 gram eiwit uit komt wat meer dan goed is voor een geheel plantaardig gerecht.

En de smaken… Heerlijk! Lekker kruidig door de kruiden en zacht door de avocado. Ik zeg: gewoon een keertje proberen!

Vegan protein power plate

Vegan Protein Power Plate
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
Voor de groenten:
 • 1 broccoli
 • 400 gram champignons
 • 2 tenen knoflook
 • snuf chiliflakes
Voor de eiwitmix:
 • 4 el gekookte quinoa
 • 4 el rode kidneybonen
 • 4 el kikkererwten
 • snuf (gerookte of pittige) paprikapoeder
 • snuf komijnzaad
Voor de snelle guacemole:
 • 1 avocado
 • handje kerstomaatjes
 • scheutje limoensap
 • eventueel: koriander, maar dat had ik niet in huis.
Instructies
 1. Spoel de quinoa af en bereid volgens de verpakking. Spoel ook de rode kidneybonen en kikkererwten onder de kraan af. Meng de bonen in een kom met de gekookte quinoa, paprikapoeder, komijnzaad, peper en zout. Proef even zelf hoeveel paprikapoeder en komijn je wilt hebben.
 2. Snijd de broccoli in stukjes en spoel af. Maak ook de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm 1 of 2 pannen (bij mij paste het niet in 1 pan) met wat olijfolie en fruit de knoflook. Voeg dan de champignons en broccoli toe en roerbak totdat ze gaar zijn en de broccoli nog knapperig. Breng op smaak met peper, zout en de chiliflakes.
 3. Voor de guacamole prak je de avocado en meng je dit met het zout, scheutje limoensap en gesneden tomaatjes.
 4. Schep alles op het bord en smullen maar!

 

Vegan protein power plate

Heb je deze vegan protein power plate ook gemaakt? Laat het mij weten in de comments hieronder of via @healthinut op social media.

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: