Ik dook weer eens de keuken in voor een geheel plantaardig recept. Ik ging vegan appelflap met noten maken (zonder ei worden ze nét zo bruin). En heerlijk dat ze zijn. De noten geven deze vegan appelflap nét dat beetje extra! 

Nu het echt herfst begint te worden, gaan bij mij alle belletjes richting appeltaart, appelflap en appelcake rinkelen. Dit soort gebakjes vind ik gewoon echt bij de wat koudere dagen horen. Nou is het natuurijk nog lang geen winter, toch voelen deze eerste herfstdagen best koud aan na zo’n heerlijke zomer. Want ja, het was een heerlijke zomer!

Anyway, terug naar de appelgebakjes. Dit begint bij mij tegen de herfst dus weer te borrelen en vandaar dat ik deze vegan appelflap maakte. Ik maakte ze zowel in mijn nieuwe aerofryer van Princess én in de oven zodat ik beide recepten voor je heb.

Vegan appelflap met noten maken

Vegan appelflap zonder ei

Wist jij eigenlijk al dat niet al het bladerdeeg dierlijke producten bevat? Het bladerdeeg van het merk Tante Fanny en het AH verse bladerdeeg (beide te vinden in het koelvak) zijn namelijk vegan. Daar kwam ik eigenlijk pás achter. En weet je wat? Als ik dierlijke producten kan vermijden, dan doe ik dat het liefste.

Verder worden appelflappen vaak bestreken met ei, maar eigenlijk is dat totaal niet nodig. Ik heb ze bestreken met wat water en kijk eens hoe bruin ze uit de aerofryer/oven kwamen?! Deze appelflappen zijn dus helemaal vegan en zonder ei gemaakt.

Vegan appelflap met noten maken

Appelflap in de airfryer

Ik maakte ze dus zowel in de airfryer (aerofryer zoals Princess het noemt) als in de oven. In de airfryer kan je er 2-3 tegelijk doen, maar ben je wel sneller klaar. Het is dus aan jou wat je fijn vindt, het kan allebei!

Appelflap met noten

En tja, ik zou Milou niet zijn als ik geen twist probeerde te bedenken voor het klassieke appelflap recept. In een taart vind ik het altijd héérlijk om appel met noten te combineren, vandaar ook dat ik dat voor deze appelflap ook deed. Ik gebruikte heerlijke pecannoten, maar je kan eigenlijk elk soort noot gebruiken die je lekker vindt.

Ik zou zeggen, alvast eet smakelijk en hier is het recept!

Vegan appelflap met noten maken

Vegan appelflap met noten (zonder ei)

Vegan appelflap met noten maken (zonder ei)
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 4 appelflappen
Ingrediënten
 • 4 plakjes (vegan*) bladerdeeg (of snijd zelf 4 vierkantjes van 12x12 cm uit het bladerdeeg)
 • 1 appel (Elstar of Jonagold bijvoorbeeld)
 • 20 gram rozijnen
 • 25 gram pecannoten (of andere noten)
 • 1 tl ahornsiroop (of andere zoetstof)
 • 1 tl kaneel
  *Vegan bladerdeeg: Tante Fanny & Albert Heijn vers bladerdeeg (beide in het koelvak te vinden).
Instructies
 1. (Instructies voor de oven in de beschrijving) Bekleed de bodem van je airfryer met bakpapier.
 2. Ontdooi het bladerdeeg (als uit de vriezer) of snijd het bladerdeeg in 4 plakjes van 12x12 cm als je vers bladerdeeg hebt.
 3. Schil en snijdt de appel in hele kleine stukjes (zo kan je meer vulling toevoegen later) en leg in een kom. Snijd of brokkel ook de pecannoten in kleine stukjes. Voeg dit toe aan een kom en meng samen met de ahornsiroop, kaneel en rozijnen.
 4. Schep een klein hoopje op elke stuk appelflap. Besmeer de randjes aan twee zijdes met wat water en plak ze dan op elkaar. Duw de randjes met een vork in, zodat je leuke kartels krijgt én de randjes goed op elkaar zijn gedrukt. Bestrijk de bovenkant met nog wat water.
 5. Leg de vegan appelflappen per 2-3 in de airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden.
Opmerkingen
Instructies voor de oven: verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Bak de appelflappen in 20 minuten bruin en gaar.

 

Ga jij ook deze vegan appelflap met noten (en zonder ei) maken? Laat het mij weten in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN?
DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

2 gedachten over “Vegan appelflap met noten (zonder ei)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: