the tosti club breda

Tijdens een dagje Breda met mijn moeder gingen wij langs The Tosti Club Breda om lekker te lunchen. Ik ben een grote fan van tosti’s en was dan ook erg benieuwd. 

Zoals ik al zei ging ik een dagje weg met mijn lieve mama. Een beetje winkelen, een nieuw trainingsschema bespreken bij Health Advies Breda en natuurlijk ook lekker eten! Op aanraden van Esther (van www.essiehealthylife.nl) gingen wij langs The Tosti Club. Ik vroeg namelijk naar een tentje waar je lekkere sandwiches kan eten en dit was één van haar suggesties. Ik hou enorm veel van tosti’s en vond het dan ook leuk om hier naartoe te gaan.

the tosti club breda

The Tosti Club Breda

Ze hebben twee locaties, maar wij gingen naar de locatie op de Vlaszak. Als ik het goed heb ligt dat ongeveer op het randje van het centrum van Breda. Wanneer je binnenkomt, kom je eerst langs een bakkertje dat in hetzelfde pand zit. En daar lagen me toch een grote worsten- en saucijzenbroodjes! Anyway, daar gingen wij niet voor, dus liepen wij naar achteren en namen plaats aan een hoge tafel met twee barkrukken.

the tosti club breda

Het leuke is dat je de tosti’s helemaal zelf kan samenstellen óf een suggestie van het menu kan nemen. Ze hebben zowel zoete als hartige tosti’s én je kan kiezen tussen twee of drie boterhammen. Van tevoren sprak ik de eigenaar even aan de telefoon en hij vertelde mij kort het verhaal achter The Tosti Club. Zij zijn namelijk van mening – en ik met hen – dat de gemiddelde tosti in een lunch cafe niet veel soeps is. Dat is inderdaad zo, want vaak zijn tosti’s de kleine, simpelere en goedkope opties. Bij The Tosti Club wilden zij dit anders aanpakken. Het meel voor het brood wordt bij de molen speciaal voor hen gemaald en bestaat uit zowel gist als desem, zodat het precies de juiste consistentie heeft voor tosti’s. Ook zijn normale boterhammen vaak maar 9-10mm dik, terwijl hun boterhammen wel 18mm dik zijn! In plaats van twee dunne plakjes boterham op elkaar, krijg je dus een lekkere dikke tosti.

the tosti club breda

De Tosti’s

Het was nog moeilijk kiezen, maar uiteindelijk kozen wij voor één “triple” Italian Tosti met extra pepperoni en één “double” Classic Veggie Tosti. De eerste was gemaakt van drie boterhammen met daartussen mozzarella, tomaat, basilicum, pesto, rucola en dus de extra pepperoni. De tweede was belegd met geitenkaas, honing, pijnboompitten, appel (courgette hadden wij weggelaten) en was gemaakt van twee boterhammen. Wij kozen overigens voor het bruine brood.

the tosti club breda

Door de dikte van de boterhammen was ik even bang dat het een overvloed aan brood zou zijn met maar een kleine beetje beleg (vind ik altijd zo jammer). Maar niets was minder waar! Ook al was het brood een flinke hap, toch was het erg luchtig en overheerste niet! Ook het beleg was meer dan genoeg en smaakte heerlijk! Je kon duidelijk merken dat ze de boterhammen aan de buitenkant ook nog hadden ingesmeerd met boter, iets wat ik thuis nooit zou doen, maar wat ik een heerlijk extraatje vind als ik buiten de deur eet!

the tosti club breda

Aangezien ze ook zoete tosti’s op de kaart hadden staan, konden wij het niet laten om er eentje te proberen en delen als toetje. Wij gingen voor de Jammie Tosti met mascarpone, banaan en Nutella! Op wit brood dit keer. Met één klein verzoekje.. Om één helft zonder en één helft met mascarpone te beleggen, omdat mijn moeder daar niet tegen kan. Dat was gelukkig geen probleem, maar ik ben bang dat het tegen ons gewerkt heeft. De tosti was namelijk niet heel erg dik belegd met de Nutella en dat vond ik erg jammer. Even nagevraagd bleek dat te zijn omdat ze hem eerst door midden hadden gesneden en daarna pas belegd, waardoor er minder Nutella is opgegaan. Long story short, hij was nog wel lekker, maar toch had ik wat meer Nutella willen hebben. Al lag dat dus waarschijnlijk aan ons request, waardoor het moeilijker werd om hem dik te besmeren.

the tosti club breda

Conclusie

The Tosti Club is zeker een aanrader als je van tosti’s houdt! Je kan er eindeloos variëren met beleg, zowel zoet als hartig. Stel helemaal je eigen tosti samen (met vlees, kaas, groeten, noem maar op) of laat je leiden door één van hun suggesties op het menu. Heb je veel trek neem dan een “triple” tosti of voor de kleine trek laat je het gewoon bij twee boterhammen. Aanrader dus 🙂

The Tosti Club 
Van Coothplein 3
4811 NC Breda
T: 076 303 3333

The Tosti Club Vlaszak
Vlaszak 2 A4
4811 GR Breda
T: 076 303 3333

The Tosti Club Rotterdam
Open soon Q3 ‘16

info@thetosticlub.nl

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Het bakkertje… the tosti club breda

Tosti’s die voor andere gasten klaar lagen op geserveerd te worden.

the tosti club breda

De Italian tosti met extra pepperoni!

the tosti club breda

 

4 gedachten over “The Tosti Club Breda – Review”

  • Ik ben nooit dol geweest op tosti’s maar vond de authentieke uitstraling en basic inrichting zo gezellig. Na meerdere keren, wachtend op de bus in vroege ochtend 8u en latere middag 17u aan de Vlassak doorgebracht te hebben met een capucino en een late machiati ( beste in de stad en wijde omgeving en de latte in no time op tafel met allerlei smaakvarianten ) Voor het eerst in decenia een Italian op direct tripple omdat ze er mooi uitzagen…helaas sindsdien zwaar om en verknocht aan Tosti’s van de Tosti Club…ben 5x per week in Breda voor mijn studie en vaste klant…mijn leven op zijn kop voor de TC iedere dag wachtend in de kou of hitte wind of regen op mijn bus. Nu voel ik dat ik welkom ben leuke jonge mensen in de bediening erg aardig en behulpzaam…

    hopelijk komt de TC snel naar Tilburg het personeel geeft al aan dat dat snel gaat gebeuren…voor nu geniet ik in Breda dikke aanrader

    Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *