Scrambled chickpeas ontbijt

Wat ben ik blij dat mijn gastbloggers af en toe hartige ontbijt recepten maken, want ik maak ze zelf bijna nooit! Toch is een hartig ontbijt ook erg lekker en ik ga dit scrambled chickpeas ontbijt van Anouk dan ook snel een keertje proberen! 


Gastblog Anouk – Eindelijk dan een hartig recept van mijn kant. Sorry ik ben echt een zoetekauw en zeker voor mijn ontbijtjes kies ik dan ook eigenlijk bijna altijd voor fruit. En opeens had ik trek in een hartig begin van de dag. Nu ik geen eieren meer eet vond ik het wel lastig om te bedenken wat ik kon eten. Ik denk dat ik de perfecte oplossing heb gevonden.

In plaats van scrambled eggs, scrambled chickpeas als ontbijt. Kikkererwten bevatten net zoals eieren ook eiwitten, dus een perfecte vervanger voor ei. Met alle groentes erbij is het best een goede start van je dag en nog gezond ook!

Scrambled chickpeas ontbijt Scrambled Chickpeas Ontbijt

Scrambled Chickpeas Ontbijt
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk hartig ontbijt zónder ei, maar met scrambled chickpeas.
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 1 blik kikkererwten
 • ½ Courgette
 • ½ Rode paprika
 • ½ Broccoli
 • ¼ tl Zout
 • ¼ tl Peper
 • ½ tl Paprika poeder
 • Snufje komijn
 • Optioneel: Vegan kaas
 • ½ Avocado
Instructies
 1. Doe de kikkererwten, evt met wat water, in een blender en blend totdat de kikkererwten niet meer heel zijn. Het hoeft niet een gladde massa te zijn, best lekker als er nog wat stukjes in zitten.
 2. Snij de courgette, paprika en broccoli in kleine stukjes.
 3. Zet een pan op het vuur en doe de groentes die je net hebt gesneden in de pan en bak voor een paar minuutjes.
 4. Doe de kikkererwten en de kruiden in de pan erbij en roer goed. Je kan evt meer kruiden gebruiken naar eigen smaak.
 5. Bak dit ook nog voor een paar minuten, totdat alle groentes gaar zijn. Doe nu de vegan kaas erbij als je dit gebruikt.
 6. Serveer met de halve avocado en je bent klaar!

Scrambled chickpeas ontbijt


 

Heb jij dit scrambled chickpeas ontbijt ook gemaakt?  Laat het ons dat weten in de comments hieronder of tag @healthinut en/of @the_loveof op Instagram.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Scrambled chickpeas ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: