salade met stoofpeertjes mandarijn en pecannoten.

Met trots kan ik je vertellen dat ik samen met mijn gastbloggers Lindsey, Anouk en Myrthe een 4-gangen kerstmenu heb bedacht! Zelf bedenken is leuk, maar samen met mijn team is natuurlijk nóg leuker. Vandaag trappen we af met het voorgerecht. Bedacht en gemaakt door Lindsey: salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten.


Gastblog Lindsey – Fruit in salades vind ik altijd heel lekker. Stoofpeertjes is echt zo’n kerstproduct, dus bedacht ik hiermee een lekkere salade. Een salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten. Je kan een eigen recept voor stoofpeertjes gebruiken, of ze – zoals ik heb gedaan – kant en klaar in de supermarkt kopen.

salade met stoofpeertjes mandarijn en pecannoten.

Ik heb de salade simpel en licht gehouden, omdat een 3 of 4-gangen diner toch al vaak te veel is. Je moet natuurlijk niet meteen vol zitten, terwijl je nog allerlei andere lekkere dingen voorgeschoteld krijgt!

Fijne feestdagen!

Liefs, Lindsey

salade met stoofpeertjes mandarijn en pecannoten.

Salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten (Kerst voorgerecht)

Salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten (Kerst voorgerecht)
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten is natuurlijk altijd lekker, maar al helemaal als kerst voorgerecht.
Auteur:
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
 • handje gemengde sla
 • 
3 kleine tomaatjes
 • 
2 stoofpeertjes (eigen recept of kant-en-klaar)
 • 
1/2 mandarijntje
 • balsamico crème
 • ongeveer 10 pecannoten
 • 
zout en peper
 • Extra idee van Milou: beetje geitenkaas
Instructies
 1. Maak een bord op met daarop een handje sla en tomaatjes (andere groenten kunnen natuurlijk ook, bijvoorbeeld komkommer/paprika/avocado).
 2. Snijd de stoofpeertjes in partjes en schil de mandarijn.
 3. Verdeel de stoofpeertjes en de mandarijn over de salade en verdeel daarover ook de pecannoten.
 4. Bestrooi met zout en peper naar smaak en versier met wat balsamico crème. Gebruik echt crème, want dat is iets zoeter van smaak dan balsamico azijn. (Tip van Milou: je kan er ook wat extra geitenkaas overheen brokkelen)

Heb jij deze salade met stoofpeertjes, mandarijn en pecannoten o0k gemaakt? Laat het weten in de reacties hier onder of op Facebook/Instagram.

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: