high protein icecream

high protein icecream
Review Body en Fitshop – Lohilo High Protein Icecream

IJS? Met eiwitten?! Bestaat dat?! Dat was zo ongeveer mijn eerste reactie. Oké, er zitten natuurlijk altijd wel wat eiwitten in ijs.. Maar zoveel als in het Lohilo High Protein Icecream? Dat heb ik nog nooit gehoord! En dan de smaken… Chocolate peanut crunch… Salted Caramel… Banana Chocolate Swirl… DAMN, that sounds too good to be true! 

 

Eerste Indruk

Toen ik de voedingswaarden, grammen en calorieën op de website van Body en Fitshop bekeek verwachtte ik (vooral op basis van het aantal kcal per doosje) dat het kleine doosjes zouden zijn. Nou dit viel reuze mee! Ze zijn een stuk groter dan de kleine Ben & Jerry’s bakjes. Had ik natuurlijk ook kunnen weten als ik het even wat beter bestudeerd had, want een kleine Ben & Jerry’s bevat 110 gram terwijl dit high protein icecream wel 175 gram per bakje bevat.

 

Het Product

Wat belooft Body en Fitshop / Lohilo?

Eigenlijk is dit ijs niet van Body en Fitshop maar van het merk Lohilo. Lohilo staat voor low fat, low carb, en high protein icecream. Het is beschikbaar in 6 verschillende smaken en één bakje bevat wel 23 gram eiwitten gemaakt van whey en caseïne (dat is 13 gram eiwitten per 100 gram product)!

”Gewoon” ijs bevat vaak minimaal 13 gram vet, maar in het high protein ijs van Lohilo zit slechts 4,5 gram vet. Qua koolhydraten is het verhaal net zo. Gewoon ijs bevat vaak rond de 30 gram koolhydraten (waarvan 25 gram suikers), Lohilo is erin geslaagd om dit te reduceren tot 9-10 gram koolhydraten (waarvan slechts 5 gram suiker).

 

De Macro’s

Dit betekent dus dat er in één bakje high protein icecream ongeveer (het verschilt iets per smaak, bekijk de exacte voedingswaarden per smaak hier) zit:

236 kcal

18 koolhydraten

8 vet

23 eiwit

Het grappige is dat er op de website van Body en Fitshop staat dat er zo’n 2-3 porties in een bakjes zitten. Laat je niet gek maken, het is gewoon 1 portie hoor 😉 Stiekem laten ze dat zelf ook al doorschijnen, want ze schrijven dat je gewaarschuwd moet zijn dat de verpakking vaak in één keer leeg is! 😉 …En dat is inderdaad zo!

Kortom: de voedingswaarden beloven héél veel voor ijs….

 

high protein icecream

 

De Smaak

De voedingswaarden zijn dus toppie! Maar dan is nog de vraag… Smaakt het ook ergens naar?

Ik probeerde alle 6 de smaken, maar wat ik sowieso over alle smaken kan zeggen is dat het ijs redelijk hard is. Je kan het ijs het beste eventjes laten staan wanneer je het ijs de vriezer haalt, dan kan het eerst wat zachter worden. Verder is het niet súper zoet als je het vergelijkt met gewoon ijs. Is het zoet genoeg? Ik vind van wel! Verder hebben de meeste smaken lekker ijs in het midden met een soort van sausje eromheen dat nét wat zoeter is. Maar dan nu… Welke smaak is mijn favoriet?

Lohilo high protein icecream – creamy coconut

Deze smaakt inderdaad sterk naar kokos. Dit ijs is niet super zoet, maar eerder een beetje ”licht” te noemen. Dit was niet één van mijn favorieten.

Lohilo high protein icecream – banana split chocolate swirl

Eigenlijk keek ik helemaal niet zo uit naar deze smaak. Ik hou wel van bananen in mijn baksels en havermout, maar pure bananen hou ik niet zo van. Tot mijn verrassing bleek dit één van mijn favoriete, danwel meest favoriete, smaak te zijn! Deze was ook het zoetste van allemaal. Het smaakt naar lekker zoet bananenijs met een laagje chocoladesaus eromheen. Top dus! (Daarnaast bevat deze smaak nog de minste kcal van allemaal ook!)

Lohilo high protein icecream – double chocolate

Ook deze smaak is niet erg zoet en ik had hem graag wat zoeter willen hebben. Je proeft wel goed de chocolade, maar het neigt iets meer naar de bittere kant dan de zoete kant. Toch heb ik ervan genoten hoor.

Lohilo high protein icecream – salted caramel

Deze had de hoogste verwachtingen! Het bleek ook lekker te zijn al proefde ik het zoute niet heel erg. Deze smaak was een beetje zoet en smaakte naar vanille/karamel met een karamel sausje langs de zijkant.

Lohilo high protein icecream – chocolate peanut crunch

Ook deze was niet super zoet, maar smaakte wel naar een soort van snickers! Erg lekker dus!!

Lohilo high protein icecream – caramel chocolate swirl

En als laatste de caramel chocolate swirl die ook één van mijn favorieten was! Weer niet super zoet, maar wel érg lekker.

 

Conclusie

Hoe je het went of keert… I am fan!! De voedingswaarden zijn echt fantastisch! Na één bakje gegeten te hebben zat ik écht vol! Het is niet super zoet, wat je natuurlijk bij normaal ijs wel hebt… Maar ik vond dat op zich geen probleem! Vooral als je bedenkt welke macro’s je zit te eten dan is dit méér dan lekker!

Zes bakjes koten € 14,90. Dat is dus € 2,48 per bakje. Ook moet je er rekening mee houden dat het via een speciale zending gedaan moet worden wat je nog € 4,95 extra verzendkosten kost. Je hebt verder de keuze om 6 bakjes van één smaak te kiezen óf van iedere smaak één bakje, dan kan je ze allemaal proeven.

Het is dus niet goedkoop… Maar denk eraan dat je voor een klein bakje Ben & Jerry’s in de supermarkt zo’n € 1,32 betaalt. Dat is € 1,20 per 100 gram terwijl het Lohilo high protein icecream neerkomt op € 1,42 per 100 gram (even zonder de extra verzendkosten meegerekend). Dat valt dus nog reuze mee!

Zou ik het nog een keer bestellen? YES, zeker weten!

 

Wil jij ook lekker kunnen smikkelen van ijs zónder dat je het als cheat hoeft te zien?

Bestellen kan hier! 

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

high protein icecream

4 gedachten over “Review: Lohilo High Protein Icecream – Body en Fitshop”

  • Hoi,

    Dank je voor je review op dit ijs. Ik wilde het alleen gaan bestellen bij B&F maar tot mijn verbazing is het alweer eraf gehaald. Ik ben zeker benieuwd naar de smaken, maar na jou review alleen maar meer enthousiast geworden

    • Wat vreemd. Misschien is het uitverkocht omdat het zo warm is geweest? Zal het in ieder geval in de gaten blijven houden! Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *