Protein fluff chocolate

Zoals ik al eerder op Instagram liet weten heb ik dit geniale idee – helaas – niet zelf bedacht. Een tijd geleden is dit uit de VS over komen waaien naar ons kikkerlandje en zag ik het als eerste voorbij komen bij Freud and Fries! Zij is toch wel een protein fluff koningin moet ik toegeven, er staan echt héél veel protein fluff recepten op haar site en ze zien er stuk voor stuk super uit! Ff checken dus 🙂 Maar nu eerst mijn eigen protein fluff chocolate….

Want Milou zou Milou niet zijn als ik hier niet mijn eigen draai aan wilde geven. Oftewel, er zelf mee wilde gaan experimenteren! En yes… Een van mijn eerste experimenten viel erg goed uit!! De macro’s zijn TOP! En dit is echt VOLUMEVOER op zijn max!! Heerlijk!!!

Zelf kost het mij wel wat tijd, want ik heb geen blender en ”klopper” ineen. Dus crush ik het ijs/bevroren fruit eerst in mijn blender of mini keukenmachinetje en stop het daarna in mijn grote keukenmachine om de klopper erop los te laten. Hier heb ik doordeweeks niet echt de tijd voor.. Maarrrrr in de weekenden komt ie tevoorschijn en dan kan ik lekker van een grote bak vol met chocolate fluff genieten 😀

 

P.S. don’t mention the shape……

Protein fluff chocolate

 

Ingrediënten Protein Fluff Chocolate Blueberry:

* Dit moet écht caseïne zijn en geen whey! Want met whey lukt het blijkbaar niet en zal je niet de gewenste volume krijgen! Daarnaast is caseïne het beste om te nemen vlak voordat je gaat slapen, omdat de eiwitafgifte langzamer is en dit dus gedurende de nacht kan gebeuren.

** Als ik de recepten van Freud en Fries zo zie, zou je er ook 8 ijsklontjes in kunnen knallen! Dan krijg je echt mega veel volume!! Wel lijkt het me dat het iets wateriger wordt… Dus zelf kies ik ervoor om er 2-4 te gebruiken. Is op zich al volume genoeg 🙂

 

Bereiding Protein Fluff Chocolate Blueberry:

  1. Stop de ijsklontjes en blauwe bessen in een blender of keukenmachine die ijs kan cruschen en laat het net zolang draaien totdat het gruis is geworden.
  2. Voeg de caseïne, cacao, melk en eventueel zoetstof toe en draai net zolang totdat het een romig mengsel is geworden.
  3. Giet het dan over in een keukenmachine die ook kan kloppen (of misschien heb je geluk en kan het met dezelfde machine) en laat het ongeveer 3-5 minuten kloppen. Als het goed is zie je vanzelf dat er meer volume gecreëerd wordt! Dit is echt even geduld hebben!!
  4. Maak het af met wat cacao nibs en smullen maar!*

* Pas op voor een paarse mond én onverwachte boertjes!

 

Macro’s Protein Fluff Chocolate Blueberry:

  • 139 kcal
  • 7 koolhydraten
  • 3 vet
  • 18 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze protein fluff chocolate blueberry vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties!

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

Protein fluff chocolate

Protein fluff chocolate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *