proats recept

proats recept

 

Wat eet ik nou eigenlijk als ontbijt? Vaak eet ik Proats. Ik poste het wel eens op Instagram, maar het exacte recept heb ik nog niet gedeeld geloof ik. Dus bij deze mijn gebruikelijke proats recept.

Eigenlijk is het een standaard havermout met eiwitpoeder, maar ik denk dat ik met dit proats recept en samenstelling toch wel een perfecte combinatie heb gevonden. (Proats staat trouwens voor proteine + oats = proats) De truc is wel om hem precies lang genoeg in de magnetron te doen, maar ook weer niet té lang. Aangezien ik lui ben, niet van afwas hou en snel mijn ontbijt klaar wil hebben gebruik ik inderdaad de magnetron! Ben je meer van een steelpannetje op het vuur, be my guest! Dat kan natuurlijk ook voor dit proats recept!

Je maakt met dit proats recept een echt powerontbijt! Ik eet inmiddels mijn ontbijt wat later op de ochtend omdat ik Intermittent Fasting aan het uitproberen ben (lees hier wat dat inhoudt), dus dan geeft dit meteen een heleboel energie! Ook bestaat het uit zowel complexe koolhydraten, genoeg eiwitten en een lading gezonde vetten. Zoals ik al zei, een echt powerontbijt 🙂

 

proats recept

 

Ingrediënten Proats recept met Pindapasta:

 

 

Bereiding Proats recept met Pindapasta:

  1. Prak de banaan helemaal fijn in een schaaltje en voeg de havermout eraan toe.
  2. Doe 350 ml water in een shakebeker. Voeg hieraan de whey protein poeder naar keuze, kaneel en natural flavoring drops toe en shake goed voordat je het in het schaaltje met de havermout/banaan schenkt.
  3. Schep even om en doe het schaaltje ongeveer 3-4 minuten in de magnetron. (Sorry ik weet niet hoeveel watt mijn magnetron is, hij is namelijk erg oud!).
  4. De proats is goed wanneer het niet meer waterig is, maar de havermout net een soort van begin te ”stollen” en al het water heeft opgenomen. Het wordt dan heel erg romig qua structuur. Laat je het er te lang in, gaat het echt koken en stroomt het bakje over. #ervaringsdeskundige
  5. Haal het schaaltje er met een theedoek uit (pas op: HEET) en maak af met de pindapasta of notenpasta.
  6. Smullen maar!

 

proats recept

 

Macro’s Proats recept met Pindapasta:

  • 420 kcal
  • 40 koolhydraten
  • 16 vet
  • 30 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze proats recept met pindapasta vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

proats recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *