Pittige vegan kaas blokjes

Wil je eens een lekkere hartige vegan borrelplank, maar mis je de kaas? Maak dan deze pittige vegan kaas blokjes. En ja, het smaakt best wel naar kaas! 

Eigenlijk wilde ik hier een soort van kaas energy balls van maken, maar terwijl ik bezig was bedacht ik mij dat ik net zo goed blokjes kon maken. Dan leek het namelijk nog meer op de kaas die je wel eens op een borrelplank ziet!

Het blijft apart, maar door de edelgistvlokken (en eigenlijk de rest van de ingrediënten ook) smaakt het echt best naar kaas! Ik eet dan zelf nog wel af en toe kaas, want vind het nog te moeilijk om te missen. Toch vind ik deze vegan kaas blokjes ook erg lekker en een goede vervanger voor kaas af en toe. Eet je volledig vegan? Dan is dit natuurlijk helemaal perfect!

Let op: week de cashewnoten 2 uur van tevoren in heet water!

Pittige vegan kaas blokjes

Pittige Vegan Kaas Blokjes

Pittige Vegan Kaas Blokjes
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zin in lekkere kaasblokjes maar eet je vegan? Maak dan deze vegan kaasblokjes met pit!
Auteur:
Ingrediënten
  • 100 gram cashewnoten (minimaal 2 uur geweekt in heet water)
  • 10 gram edelgistvlokken
  • ½ tl zout
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ - 1 tl chili vlokken of kruiden (proef eerst even hoeveel je wilt gebruiken!)
  • 3 el platte verse peterselie
Instructies
  1. Voeg alles toe aan een keukenmachine en meng tot een beslag. Proef zelf even hoeveel chili kruiden je erin wilt verwerken.
  2. Nu kan je er balletjes van draaien of er blokjes van maken. Om er blokjes van te maken bedek je een vierkant bakje met wat bakpapier of aluminiumfolie en druk je het beslag hierin. Zet een paar uur in de koelkast, haal het eruit en snij in blokjes!

Pittige vegan kaas blokjes

Ik ben erg benieuwd wat jij van deze pittige vegan kaas blokjes vond! Laat het mij weten in de comments hieronder of tag mij met @healthinut op social media.

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

2 gedachten over “Pittige Vegan Kaas Blokjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: