Piadina met mozzarella en Parma ham

Piadina met mozzarella en Parma ham

Toen ik nog in Milaan woonde was dit verreweg… En dan ook echt met STIPT op nummer 1… De lekkerste keuze voor de lunch! Een piadina!! Dit is een soort wrap, maar dan op basis van Tipo 00 deeg en olijfolie. Heerlijk! Iedere keer dat ik vrienden ging opzoeken in Italië, nam ik een aantal zakken met Piadina’s mee naar huis… Maar dat hoeft niet langer! Want ik zag ze namelijk laatst gewoon in de Appie liggen! Dus nu jullie ook massaal aan de Piadina’s kunnen vond ik het tijd dit receptje te delen. Al zal ik niet té massaal aan de Piadina gaan… Dit wrapje is namelijk niet geheel calorie-arm, maar wel verdomde lekker!

Ik blijf terugkomen op dezelfde combinatie van ingrediënten (net als bij pizza’s bijvoorbeeld), maar het is toch ook echt een killer combi: mozzarella, rucola en parma ham!

Ingrediënten Piadina met Mozzarella en Parma Ham (2 personen):

 • 2 Piadina’s (te koop in de Albert Heijn)
 • 1 bol mozzarella
 • 80 gram Parma ham
 • 2 handenvol rucola
 • 2 tomaten
 • zout en peper naar smaak

Bereiding Piadina met Mozzarella en Parma Ham:

 1. Beleg de helft van de piadina met de ingrediënten en voeg wat peper en zout toe.
 2. Klap de piadina dicht en grill deze onder een grill of tosti-ijzer totdat deze ook van binnen warm is. Heb je geen grill? Niet getreurd, die hebben wij ook niet, haha! Dan kan je hem in een pan bakken/verwarmen. Af en toe even omdraaien.
 3. Smullen maar!

Macro’s Piadina met Mozzarella en Parma Ham (per persoon):

 • 535 kcal
 • 42 koolhydraten
 • 27 vet
 • 31 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze piadina met mozzarella en Parma ham vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

 

Piadina met mozzarella en Parma ham

3 gedachten over “Piadina met Mozzarella en Parma Ham”

 • Ik volgde je al op instagram (omdat je dezelfde sportlegging hebt als ik ). Elke keer zag ik lekkere dingen voorbij komen dus vandaar dat ik hier ook even kom kijken. Leuke site heb je ! Dit recept staat voor morgen op het menu. Ik zal je laten weten wat wij er van vonden

  • Hahaha wat leuk om te horen, vooral van diezelfde sportlegging haha!
   Maar ben benieuwd wat je hier van vindt, het is een van mijn lievelings dingen 😉
   Liefs, Milou

 • hai milou,

  ik vond het heerlijk . deed mij een beetje aan mijn favoriete pizza denken. pizza caprese . maar goed ik vind het voor herhaling vatbaar. zat trouwens wel zo vol als een deur..pfff. morgen maar extra rondje in the gym.

  groetjes carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *