Glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven

Ik ben en blijf een fan van de Italiaanse keuken. Dus toen ik de nieuwe glutenvrije pasta van de Albert Heijn toegestuurd kreeg kon ik niet anders dan hier meteen een lekker recept mee bedenken. En lekker dat was deze glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven zeker! 

Milou en pastagerechten gaan dus wel goed samen. Heel goed. Nou is de pasta hoe ik hem vaak maak (met heul veel groenten) nou niet echt authentiek Italiaans. Sterker nog, ze zouden zich doodschrikken als ze zagen wat ik met hun geliefde pasta doe.

Glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven

Maar ach, wat kan mij die Italianen nou schelen? Ook al heb ik er drie jaar gewoond en vind ik ze fantastisch… En ook al heb ik zo veel liefde en respect voor de Italiaanse keuken… Toch wint mijn liefde voor groenten het en pleur ik er lekker net zo veel groenten door als dat ik zelf wil. Puh.

Glutenvrije Pasta

Dus zo ook door deze glutenvrije pasta van de Appie. Ik schreef al een post over het nieuwe uitgebreide assortiment glutenvrije producten van de Albert Heijn (waaronder een soort “Oreo’s”!!!), dus eet je glutenvrij bekijk die blog dan zeker even! Deze glutenvrije pasta is in ieder geval erg lekker!

Glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven

Terug naar het receptje. Het is dus vegan en heeft super veel smaak! Al eerder maakte ik een soortgelijk recept (al staat die niet op mijn blog hoor), maar dan zonder mijn briljante (al zeg ik het zelf) ingrediënten die ik nu dus wél heb toegevoegd.

Deze briljante ingrediënten zijn zongedroogde tomaatjes en lekker veel olijven. Zo krijgt deze vegan tomatensaus met olijven echt MEGA veel smaak. Ik zeg: gewoon proberen!

En zeker even afmaken met verse basilium en edelgistvlokken. Yum!

Glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven

Pasta met Vegan Tomatensaus en Olijven

Pasta met Overheerlijke Vegan Tomatensaus en Olijven
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke glutenvrije pasta met vegan tomatensaus en olijven.
Auteur:
Porties: 4 personen
Ingrediënten
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 250 gram wortel
 • 1 ui
 • 2-3 tenen knoflook
 • 1½ blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 potje olijven
 • ½ potje zongedroogde tomaten
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 el oregano
 • 40-80 gram (per persoon) droge (glutenvrije) pasta
Instructies
 1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snij de courgette en aubergine in blokjes. Snijd de wortel, olijven en zongedroogde tomaten in plakjes.
 2. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten in wat olijfolie. Voeg de overige groenten toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 1 minuut mee om het te laten ontzuren.
 3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en oregano toe en laat ongeveer 20 minuutjes pruttelen.
 4. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Kook 40-80 gram droge pasta per persoon (ligt eraan of je een grote eter bent of niet) ongeveer 7 minuten. Giet het daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
 5. Breng de vegan tomatensaus op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe en hussel goed door elkaar. Voeg eventueel wat kookvocht en/of extra olijfolie doe als de saus te droog is. Maak af met wat verse basilicum en/of edelgistvlokken. Smullen maar!

 

Heb jij deze glutenvrije pasta met overheerlijke vegan tomatensaus en olijven ook gemaakt? Laat mij dan weten wat je er van vond door @HealthiNut te taggen op social media !

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: