Overnight oats recept met kokosmelk en mango

Dit was de eerste keer dat ik overnight oats maakte, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn! Zeker nu de zomer in de aantocht is is dit overnight oats recept met kokosmelk en mango perfect! 

Op het moment dat deze blog online komt ben ik onderweg naar huis van 13 dagen Toscane. Wat heb ik genoten! Bijna iedere dag aten wij heerlijke verse croissants en ciabatta brood met kaasjes en Nutella als ontbijt. Twee dagen heb ik een mugcake gemaakt met havermout, want jawel ik miste het echt! Ook gaat iedere dag brood mij tegenstaan op een gegeven moment. Zo gek als het klinkt, heeft havermout (op zijn verschillende manieren) mij nog nooit echt tegen gestaan!

Net als bij velen is havermout dus echt een favoriet als ontbijt. Zowel een klassiek “havermoutje” met melk als gebakken havermout en mug cakes met havermout passeren bij mij bijna elke ochtend! Heerlijk warm, vooral lekker in de winter.

koude overnight oats recept

Koude Overnight Oats

Nu het weer richting zomer gaat – correctie: nu het zomer IS – merk ik dat ik toch wat minder vaak trek heb in iets warms als ontbijt. Dan is deze koude overnight oats helemaal perfect. Nog fijner is dat je het de dag van tevoren al klaar maakt en ‘s ochtends alleen nog voor wat topping hoeft te zorgen!

Het is trouwens ook een mega zomers recept met kokosmelk, mango en banaan. Zo tropisch, zo lekker! Dus waar wacht je nog op?

Overnight oats recept met kokosmelk en mango

Overnight Oats Recept Met Kokosmelk En Mango

Overnight Oats Recept Met Kokosmelk En Mango
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk zomers recept: koude overnight mats met kokosmelk en mango
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)*
  • 100-150 ml water of plantaardige melk
  • 1 el maple/ahornsiroop (of honing of agave etc.)
  • handje mango stukjes
  • ½ banaan
    *Tip: vries de rest in kleine porties in.
Instructies
  1. Begin de dag van tevoren en mix de havermout met de kokosmelk, water/melk en maple siroop. Dek het schaaltje af en zet in de koelkast.
  2. De volgende dag hoef je er alleen nog maar wat mango en banaan overheen te doen en dan kan je aanvallen! Eet smakelijk!

 

Heb jij dit overnight oats recept met kokosmelk en mango nou ook gemaakt? Laat het mij weten in de comments hieronder of tag mij met @healtinut op social media!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Overnight oats recept met kokosmelk en mango

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: