Nilk de plantaardige melk van MyMuesli

Sinds ik lactose/koemelk probeer te vermijden én veel vegan eet ben ik enorme fan van plantaardige melk variaties. MyMuesli (beter bekend van de heerlijke muesli’s) lanceert nu ook twee plantaardige alternatieven voor melk: Nilk. De ene is echt té lekker en de ander heeft té fijne macro’s! P.S. je kan ze gratis testen! 

Ik weet dat veel van jullie ook op zoek naar naar alternatieven voor melk, of vanwege een allergie/intolerantie of vanwege het vermijden van dierlijke producten. Vandaar ook dat ik deze fijne nieuwe producten heb getest en mijn ervaring graag met jou deel!

Plantaardige Melk van MyMuesli

MyMuesli ontdekte een tijdje geleden namelijk zelf ook dat er meer en meer mensen op zoek waren naar alternatieven voor melk voor bij hun muesli. De eigenaren gingen daarom op zoek naar een nieuwe “melk zonder melk”. Vandaar ook de naam… No milk = Nilk. Na lang testen en proeven kwamen ze met twee variaties: de Haver Nilk en de Super Nilk. En ik mocht ze testen!

Nilk de plantaardige melk van MyMuesli

MyMuesli’s Heerlijke Haver Nilk

De Haver Nilk probeerde ik als eerste door mijn kommetje havermout. En wauw, wat een verrassing! Zo enorm lekker! De smaak is heel zacht en romig, super lekker dus.

Hij is vegan, 100% biologisch (erg fijn) en gemaakt van: water, haver, zonnebloemolie en zeezout. Niet veel ingrediënten, dus top! Hij is niet heel caloriearm, want voor een portie van 250 ml (zoveel doe ik vaak door mijn havermout) bevat hij 155 kcal. Verder bestaat die portie uit 6 gram vet, 23 gram koolhydraten en 1 gram eiwit.

Qua macro’s zitten er dus vooral veel koolhydraten en vetten in (jammer dat er weinig eiwitten in zitten), maar de smaak is wel echt super lekker! Ook om zo te drinken trouwens.

Nilk de plantaardige melk van MyMuesli

De met recht genoemde: Super Nilk

Als tweede probeerde ik de Super Nilk uit, ook door mijn havermout. Eerlijk is eerlijk, aan deze smaak moest ik even wennen. De smaak deed mij meteen denken aan die van vegan eiwitpoeders, maar dan wel een stuk minder sterk. Dat is niet zo gek ook, want de Super Nilk is gemaakt van erwten eiwit. Het is dus echt iets waar je aan moet wennen, maar dat is het ook wel waard!

Want de macro’s zijn namelijk fan-tas-tisch! Een portie van 250 ml bevat 100 kcal. Deze bestaan uit 5,5 gram vet, 1 gram koolhydraat en wel 9 gram eiwitten. Dat vind ik dus echt enorm veel eiwitten voor een plantaardige melk! Verder zitten er de volgende ingrediënten in: water, 4,3% erwteneiwit, zonnebloemolie, inuline, calciumlactaat, lijnolie (bevat Omega 3-vetzuren), stabilisator guargom, stabilisator gellangom, natuurlijk aroma, lecithine, zeezout, zuurteregelaar dikaliumfosfaat.

Dus hoewel de smaak even wennen is… Zijn de macro’s wel echt helemaal top!

Tip nummer 1: Vind je het lastig om aan de smaak van de Super Nilk te wennen? Prak een hele rijpe banaan door je havermout en je proeft er amper meer wat van!

Tip nummer 2: Gebruik de helft Haver Nilk en de helft Super Nilk in je havermout. Zo heb je het voordeel van de smaak én de eiwitten!

Nilk de plantaardige melk van MyMuesli

Proefpakket

Ben je na mijn ervaring nou nieuwsgierig geworden? Dan heb ik iets leuks voor je. Je kan een gratis proefpakket Nilk (1 Haver Nilk en 1 Super Nilk) ontvangen bij iedere bestelling bij MyMuesli vanaf €20,-. Klik hier als je het gratis proefpakket wilt ontvangen (geldig tot en met 31 juli).

P.S. De Paleo muesli’s zijn mijn favoriet, die moet je gewoon echt een keer proberen!

Veel plezier met het proeven van de Nilk plantaardige melk variaties! Heb je verder vragen stel ze dan gerust hier onder in de comments of op social media!

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MyMuesli

2 gedachten over “Nilk: De Plantaardige Melk van MyMuesli (+ Gratis Proefpakket)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *