Gastblogger Janine

Jullie hebben de vraag vast al wel voorbij zien komen, want ik heb het niet onder stoelen of banken gestoken dat ik op zoek was naar gastbloggers. Maar deze zoektocht is qua gastbloggers voor recepten ten einde! (Je kan mij wel nog steeds mailen als je een inspirerend verhaal wilt delen). Ik heb drie hele leuke en inspirerende gastbloggers uitgekozen. Zij zullen jullie een paar keer per maand gaan verblijden met hun heerlijke recepten! Als eerste wil ik Janine aan jullie voorstellen. Oftewel Healthyzeeuwtje op Instagram. Ik volg haar al een hele tijd en vind het dan ook super leuk dat zij haar creativiteit in de keuken zal gaan delen met jullie op www.healthinut.com. Maar hoe kan je iemand nu beter voorstellen dan haar gewoon zelf aan het woord te laten 🙂 

Even Voorstellen…

Hi, welkom allemaal op mijn eerste blog! Vanaf nu zullen jullie een aantal keer per maand een blogje voorbij zien komen op de site van Milou van mij. Wat je kunt verwachten van mij? Leuke hapjes, gezonde maaltijden maar ook echte guilty pleasures en comfort food. Kortom: het kan alle kanten op gaan in mijn keuken. Gewoon afhankelijk van hoe mijn pet staat.

Laat ik mij in het kort proberen voor te stellen. Ik ben 23 jaar en ben sinds dit jaar opnieuw begonnen met een voltijd studie: HBO Verpleegkunde. Ik woon al heel mijn leven in het mooie Zeeuwse. Sinds een aantal jaren woon ik in Goes samen met mijn vriend en ons hondje. Sinds wij in de ‘stad’ wonen, is er zowel in de keuken als op sportief gebied veel veranderd. Geleidelijk aan ben ik mij meer bewust gaan worden van mijn voeding, beweging en mentaal welzijn. Wat zijn deze factoren, wat betekenen ze voor mij en hoe kan ik dit goed in balans houden.

gastblogger janine

In de afgelopen jaren heb ik een grote liefde voor koken, crossfit en wielrennen ontwikkeld. Deze hobby’s oefen ik dan ook graag (bijna) dagelijks uit. Als ik thuis kom van een drukke dag, vind ik niks fijner als in de keuken te staan. Uit mijn keuken tover ik allerlei verschillende gerechten van over de gehele wereld. De Thaise, Indiase en Marokkaanse keuken kook ik erg graag! Naast deze keukens ben ik helemaal in de ban van vegetarisch koken. Vegetarisch koken is een echte uitdaging! Om met verse, plantaardige producten en heerlijke kruiden de meest lekkere gerechten uit mijn keuken te toveren. Ik denk dat af en toe wat meer plantaardig eten voor niemand kwaad kan. Zowel voor eigen gezondheid, het welzijn van dieren en het welzijn van je portemonnee is dit een aanwinst! Wat ik ook kook, het is altijd vers en zonder pakjes of zakjes.

gastblogger janine

Naast koken ben ik ook dol op bakken! Door de weeks lekker ‘normaal’ doen: gezonde snacks, taarten en cakejes bakken. Maar in het weekend ga ik los. De meest zoete, suikerige en spectaculaire taarten vliegen soms de keuken uit. Ik kan er ontzettend van genieten wanneer mensen om mij heen zich verbazen over mijn verstopte baktalent.

Naast al dat koken, bakken en eten houd ik ook erg van bewegen. Dit geeft mij aan het einde van een dag een serene en innerlijke rust en ik slaap hierdoor super goed. Momenteel train ik 3 keer in de week mee op mijn sportschool bij de crossbox en bijbehorende WOD’s. Deze manier van trainen laat je tot het randje gaan, wat ik helemaal geweldig vind. Om mijn conditie op pijl te houden probeer ik ook nog een keer in de week een circuittraining te volgen en wat stretching te doen. Dit alles kan variëren, wanneer ik het druk heb of geen zin dan sla ik over. Bij veel tijd of energie train ik soms langer of meer. Alles mag, niks moet is mijn motto!

gastblogger janine

Ik geloof dat ik jullie zo wel een beeld hebben over hoe mijn dagelijkse ritme er zo ongeveer uit ziet, en waar mijn interesses liggen en wat jullie van mijn blogs kunnen verwachten. Mocht je het leuk vinden om mij en mijn kook avonturen te volgen kun je mij vinden op Instagram onder de naam @healthyzeeuwtje.

Gastblogger Janine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *