Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Deze Italiaanse gehaktballen in tomatensaus zijn zo’n beetje door 50 man goedgekeurd en verslonden. Ik maakte deze namelijk voor het feest van mijn schoonouders en het was een succes! 

Dat ik fan ben van de Italiaanse keuken in misschien niets nieuws meer. Dus toen mijn schoonmoeder mij vroeg om ideeën voor het buffet van hun feest kwamen er veelal Italiaanse dingen uitrollen! Wij besloten dan ook om een Italiaans buffet te maken en ik heb ze geholpen met de boodschappenlijst, de ideeën én zelf wat gerechten gekookt. Ik maakte onder andere wat bordjes met tomaten, buffe mozzarella, olijfolie en basilicum. Een plukbrood van het Liefde en Passie speltbrood van de Albert Heijn met tappenade, kaas en kruidenboter. Daarnaast een overheerlijke verse pasta met knoflookgarnalen en citroen. En als laatste deze Italiaanse gehaktballen in tomatensaus.

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Ik wist wel hoe ik lekkere gehaktballen kon maken, maar toch wilde ik iets speciaals maken. Na wat research op het internet kwam ik bij www.brendakookt.nl. En daar stonden mij toch lekkere ballen op! Haar recept voor Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met spaghetti heb ik iets aangepast en de spaghetti weggelaten. Aangezien ik al een pasta met garnalen had, wilde ik in dit geval alleen de gehaktballen serveren. En ze vielen in de smaak! Iedereen was laaiend enthousiast! Zelfs mijn schoonvader die bijna niets lust vond ze super lekker!

Wil jij dit als echt gerecht maken? Serveer het dan met wat brood of pasta en een salade. Succes gegarandeerd!

Dit gerechtje heb ik zowel onder treat meal als onder diner gezet. Op zich is er niet veel ongezonds aan, maar zoals je kan zien aan de ingrediënten zitten er wel redelijk wat calorieën in. Één ding is verder zeker: dit is om van te smullen!

Heb jij één van mijn recepten gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen met @Healthinut en wie weet re-post ik jouw mooie foto op één van mijn social media kanalen!

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten – Italiaanse Gehaktballen in Tomatensaus (ongeveer 4 personen):

Voor de Italiaanse gehaktballen:

 • 500 gram rundergehakt
 • 1 ei
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 30 gram pijnboompitten
 • 2 el paneermeel
 • 1 el mosterd
 • 1 tl oregano
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • grote hand verse basilicum

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Voor de tomatensaus: 

 • 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl oregano
 • grote hand verse basilicum
 • klein scheutje scheutje olijfolie

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Bereiding – Italiaanse Gehaktballen in Tomatensaus:

 1. Verwarm een grote pan op laag vuur met een scheutje olijfolie. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze enkele minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, maak de tomaten met een houten lepel kapot (of snijd ze op een plankje in kleine stukjes) en breng aan de kook. Voeg de oregano toe en laat de saus ongeveer een half uurtje op laag vuur sudderen.
 2. Nu is het tijd om de gehaktballen te maken. Snijd de ui, knoflook en basilicum fijn. Meng dit vervolgens met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat alles goed gemengd is en draai vervolgens kleine gehaktballen van het mengsel.
 3. Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat deze met de deksel op de pan gaar worden. Dit duurde bij mij ongeveer 45 minuten.
 4. Proef de saus en voeg zo nodig wat peper en zout toe. Voeg als laatste de overgebleven verse basilicum aan de saus toe en schep om.
 5. Smullen maar!

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze Italiaanse gehaktballen in tomatensaus vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

 

BewarenBewaren

4 gedachten over “Italiaanse Gehaktballen In Tomatensaus”

 • Vandaag de Italiaanse gehaktballetjes gemaakt. Ze waren super! Heerlijk met de kaas, pijnboompitten en de kruiden door het gehakt…en die lekkere tomatensaus! Top gerecht..

 • De Italiaanse gehaktballen in tomatensaus gemaakt als onderdeel van een buffet voor 20 personen. Basis aantal met 3 vermenigvuldigd. Reacties waren zonder uitzondering erg lovend. Het enige moeilijke was de balletjes bijeen te houden tijdens het koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *