ijscake met chocolade ijs

Deze ijscake met chocolade ijs ziet er prachtig uit, maar is uiteindelijk niet al te moeilijk om te maken. Het is een prachtig plaatje voor tijdens het kerstdiner toch? Ga jij deze ook maken tijdens de kerst? 

Afgelopen week was ik op een kerst dessert workshop van Hertog IJs en Chicks  Love Food. Super leuk! Wij maakten daar onder andere deze ijstaart met chocolade ijs, natuurlijk met het beroemde 3 chocolade ijs van Hertog.

Niet alleen was het super gezellig, we hebben ook een leuke food fotografie workshop gehad. Altijd leuk om extra tips te krijgen van professionals. Als je eens wist hoe ze met die foto’s om gaan, kijk je nooit meer normaal naar food foto’s in tijdschriften, kookboeken en reclame’s haha. Het zijn gewoon echte kunstwerkjes.

Deze foto van de ijscake met chocolade ijs heb ik trouwens gewoon zelf gemaakt hoor. Zowel de cake als de foto. Wat denk jij, is deze ijscake met chocolade ijs een ideetje voor bij jouw (kerst) diner?

ijscake met chocolade ijs

IJscake met chocolade ijs

Ijscake met chocolade ijs
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 8 personen
Ingrediënten
  • 450 g chocoladecake (1 kleine cake)
  • 1 bak Hertog 3 Chocolades (à 900 ml)
  • 100 g eiwit
  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • extra nodig: 1 met olie ingevette kleine cakevorm van 24 x 9 cm, keukenmachine, eventueel een crème brûlée brander
Instructies
  1. Snijd de cake over de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met de plakken cake en vul de vorm met Hertog 3 Chocolade ijs. Dek het ijs af met cake. Laat de ijscake in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.
  2. Breng vlak voor het serveren de suiker met het water aan de kook en kook ca. 8 - 10 op een laag vuur. Klop de eiwitten in een kom van de keukenmixer schuimig. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het hete suikerwater bij de eiwitten. Klop de eiwitten vervolgens stijf.
  3. Verhit de ovengrill voor (of gebruik de crème brûlée brander). Keer de vorm op een schaal en schud de cake voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de cake rondom met het stijfgeklopte eiwit. Laat het eiwit onder de hete grill lichtbruin kleuren of gebruik een crème brûlée brander. Serveer direct.

Het recept vind je ook hier op de site van Hertog.

Veel plezier en eet smakelijk als je deze ijscake met chocolade ijs gaat maken!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: