Hotspot Rotterdam Supermercado

Supermercado, dé nieuwe hotspot in Rotterdam. Ook al kom ik uit Nijmegen, dat wist ik wel! Het werd dus hoog tijd dat ik eens langs dit nieuwe tentje ging… 

Hotspot Rotterdam: Supermercado

Op een zaterdag rond een uur of zes stapten mijn vriend en ik Supermercado binnen. Op het eerste gezicht leek het nog rustig, maar zodra wij de hoek om liepen zat het daar al goed vol. Er hing een gezellige drukte en aan de aankleding van de zaak is veel tijd besteed. In eerste instantie bleef ik maar om mij heen kijken, haha. (Meer sfeer foto’s onderaan deze post!) De spreuk op de muur “A beber y a tragar que el mundo se va a acabar” is heel toepasselijk. In het Nederlands is het een beetje raar vertaald, maar in het Engels hebben ze er ook een mooi gezegde voor “Eat, drink and be merry before we die“! Yes, let’s do that! Dus eerlijk is eerlijk, zodra de menukaart (gedrukt op een placemat) op tafel werd gelegd ging mijn aandacht uiteraard ergens anders naartoe… Let’s eat and drink!

Hotspot Rotterdam Supermercado

Jeetje, wat veel keuze zeg! Gelukkig werd ons al snel het concept van Supermercado uitgelegd. De serveerster begon met het feit dat het idee “sharing is caring” is. Natuurlijk moest ik meteen weer een bijdehante opmerking maken dat ik mijn eten niet deel. Haha. Gelukkig moest ze er ook hard om lachen en natuurlijk is dat helemaal niet waar! Ik deel juist heel graag mijn eten met anderen 🙂 Tenzij het te lekker is. Gheghe. Anyway, sharing is caring dus. Het eerste gedeelte van de kaart bestaat uit kleine gerechtjes, waarvan je er ongeveer 3-4 kan eten voor een normale maaltijd. Althans, zo werd het geadviseerd, haha. Het tweede gedeelte van de kaart zijn meer echte hoofdgerechten en bijgerechten. Het werd dus even zoeken hoe we dit het beste konden combineren.

Hotspot Rotterdam Supermercado

Er stond namelijk echt heel veel op wat mij lekker leek! De hapjes waren onder andere tortilla chips met guacamole, empanadas en quesadilla’s. Daarnaast hebben ze vier verschillende kleine taco’s op de kaart staan, salades en ceviche. Als hoofdgerechten staan er echt heerlijke dingen op die allemaal bereid worden op de houtskool grill. Yum, daar hou ik van! Daarnaast een aantal heerlijke bijgerechten én natuurlijk toetjes! Dus….

Hotspot Rotterdam Supermercado

En wat hebben wij gegeten?

We besloten maar om in rondes te bestellen om eens te zien hoeveel het was en wat wij daarna nog konden bestellen. We begonnen met een heerlijke empanada van runvlees, twee kleine taco’s met pulled pork en een vegetarische met linzen, feta en avocado. Oh ja, de quesadilla’s hadden we ook nog. Stuk voor stuk erg lekker, maar de empanada sprong er voor ons uit! En de taco’s eigenlijk ook wel, haha.

Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Ronde 2. Dat werd de burger (duh), de “picanha Uruguay con chimichurri” én de zoete aardappelfriet waar ik al zó veel over gehoord had. De burger: fantastisch! Zó smaakvol en heerlijk gekruid, beetje chorizo achtig. De picanha is het staartstuk van de rund, dit hadden wij nog nooit op en het schijnt een populair gerecht bij Supermercado te zijn. Iets nieuws proberen staan wij altijd voor open, dus kom maar op! Het vlees had een heerlijke smaak, maar het had wat mij betreft iets malser mogen zijn. Of hoe kan ik het anders zeggen: ik hou van iets malser vlees. Toch was het lekker hoor. Wij hadden ook de geroosterde mais met feta en crème fraiche besteld – leek me echt heerlijk – maar die zijn ze helaas vergeten. Kwamen we zelf pas ook achteraf achter hoor, haha. Het is jullie vergeven Supermercado! En als laatste die zoete aardappel friet. Man oh man… Die was op voordat we er erg in hadden. De verhalen die ik heb gehoord waren er niet om gelogen!

Hotspot Rotterdam Supermercado Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Of we nog plek hebben voor een toetje? Nou als je een chocoladetaart en CHURROS met DULCE DE LECHE op de kaart hebt staan, dan wel! De chocoladetaart was lekker, maar niet de beste ooit. Oh en pas op voor die stukjes ananas waar ongeveer een shotje mezcal doorheen zit, haha! Maar die churros lieve mensen. Met dulce de leche. Alleen daarvoor al moet je Supermercado gewoon een bezoekje brengen!

Hotspot Rotterdam Supermercado

hotspot rotterdam supermercado

Aanrader?

Samengevat: gewoon keertje gaan! Je kan echt van alles wat proeven, er zitten gezonde keuzes bij en wat minder gezonde… Voor ieder wat wils. En alles is echt lekker en goed op smaak. Vergeet niet iets van de houtskoolgrill te bestellen! En laatste tip van flip: laat een plekje over voor een toetje.

Ook gaan? Hier kan je terecht:

Supermercado
Schiedamsevest 91
3012 BG Rotterdam
+31(0)10- 404 80 70
info@supermercadorotterdam.nl
www.supermercadorotterdam.nl

 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Hotspot Rotterdam Supermercado Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Hotspot Rotterdam Supermercado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *