hotspot review borboleta Nijmegen

Borboleta is een nieuw, super gezellig en lekker tentje in één van de hipste straten van Nijmegen. De Lange Hezelstraat is sinds kort een leuke lunchroom rijker en in deze blog vertel ik je er alles over! 

Borboleta Betekent Vlinder

Borboleta is een gezellige lunchroom dat de sfeer en kleurigheid van Portugal uitstraalt. Niet zo gek ook, want Borboleta is Portugees en staat voor vlinder. In de lunchroom werken mensen met een (verstandelijke) beperking of afstand tot de arbeidsmarkt die bij hen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en ontpoppen, net als vlinders!

hotspot review borboleta Nijmegen
Gezellig plekje!

Een super mooi initiatief vind ik dat. Ik vroeg Willeke – de eigenaresse – hoe zij er bij kwam om dit zaakje te beginnen. Eigenlijk was het zowel geluk als ongeluk, vertelde ze. Na Pedagogische Wetenschappen gestudeerd te hebben kwam ze helaas maar moeilijk aan een baan in die richting. Omdat zij altijd al in de horeca heeft gewerkt tijdens haar studie is zij daar full time in door gegaan. Na een paar jaar miste ze echter haar studie en kwam dit idee naar voren.

hotspot review borboleta Nijmegen
Té lekkere zongedroogde tomaten hummus!
hotspot review borboleta Nijmegen
De eigenaresse met één van haar “vlinders”.

Review Borboleta Nijmegen

En ik moet zeggen: top idee! Ik ging er samen met mijn moeder naartoe en wij hebben echt genoten van een heerlijke lunch. Wij bestelden een sandwich met zongedroogde tomaten hummus, gegrilde groenten en geitenkaas die niet normaal lekker was! Zonder de geitenkaas (en dus vegan) zou het nóg super lekker zijn geweest. Daarnaast aten wij ook een clubsandwich met oude kaas, bacon, gebakken eitje, avocado en pesto. Die was ook zeker lekker, maar haalde het toch niet bij het broodje hummus. Het waren lekkere dikke plakken meergranenbrood met een knapperige korst.

hotspot review borboleta Nijmegen
Deze taart was niet normaal lekker!

Eigenlijk zaten wij al helemaal vol, maar ik kon het niet laten om het taartje van het moment te bestellen. Een bananen-karamel cheesecake. Met twee vorkjes. YUM! Een bodem van jodekoeken met daarop een laag verse bananenplakjes en dulce de leche (karamel) gevolgd door de cheesecake laag. Dit was echt om van te smullen! Zeer machtig, maar oh zo lekker!

hotspot review borboleta Nijmegen
Super gezellig terras! Als het goed weer is dan… 😉

Wij hebben heerlijk gezeten, gegeten en genoten van de sfeer. Helaas niet op het terras, maar als het warm genoeg is hebben ze voor de Lange Hezelstraat echt een groot terras! Ook onze bediening was top en het gaf juist dat beetje extra dat wij door “speciale” mensen geholpen werden. Ik kom hier dus zeker nog een keertje terug!

Lunchroom Borboleta
Lange Hezelstraat 95
6511 CE Nijmegen
info@borboleta-nijmegen.nl

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

hotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegen

hotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegenhotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegen

hotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegen

hotspot review borboleta Nijmegen hotspot review borboleta Nijmegen

2 gedachten over “Hotspot Review – Borboleta Nijmegen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *