Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Een dagje Amsterdam, daar hoort voor mij een hotspot tour bij! Nadat ik hotspot Jackson Dubois al een paar keer voorbij had zien komen wilde ik daar heel graag heen. Waarom? Omdat ze zowel een gewone als vegan kaart hebben en dát wilde ik onderzoeken… 

Toen ik het adres ging opzoeken keek ik verrast op… Zit deze hotspot op het Spui? Midden in Amsterdam, naast de Kalverstraat?! Normaal gesproken zou ik nooit een restaurantje dat zo dicht bij een populaire winkelstraat in lopen. Vaak is de service dan niet goed of het eten slecht… De mensen komen namelijk tóch wel binnen.

Maar niets was minder waar bij Jackson Dubois! Wat werden wij vriendelijk ontvangen en eigenlijk de hele avond lang werden wij door iedereen met een big smile geholpen. Heerlijk. Zowel mijn vriend als ik vinden het altijd enorm fijn als de service zo goed is. Dit maakt of breekt een avond echt. De toon was dus gezet!

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review
Foto van Typhoon Pressroom

Hotspot Jackson Dubois

Overdag zit hier Caffe Esprit, maar op woensdag tot zaterdag, als de klok 18.00 uur slaat dan transformeert het in bar-restaurant Jackson Dubois. Jackson Dubois staat voor de wereldreiziger die zijn culinaire herinnerigen in Amsterdam verzamelt. Het menu bestaat dan ook uit streetfood van over de hele wereld.

De helft van de kaart is gevuld met kleinere hapjes, zodat je alles kan delen en het dus een echt “shared dining” concept is. Op de andere helft van de kaart staan “gewone” vlees, vis en vega hoofdgerechten. En wat mij naar dit zaakje trok is het extra stukje “raw & vegan gerechten” dat op de kaart staat. Kortom, voor ieder wat wils!

En Toen Moesten Wij Kiezen

Jeetje, van zo’n mooie uitgebreide kaart met zo veel verschillende lekkere dingen is het nog knap lastig kiezen! Wij besloten uiteindelijk om eerst te beginnen met een klein voorgerechtje. Daarna kozen wij twee verschillende hoofdgerechten waarvan wij vroegen of ze na elkaar geserveerd konden worden, gevolgd door een toetje natuurlijk!

Mijn oog viel al meteen op de (kleine) pizza bianca met verse truffel en mozzarella. Ik hou gewoon echt ENORM van pizza. Én van truffel. Die twee gecombineerd wilde ik dus per se hebben. Vriendlief was het er ook helemaal mee eens. Spijt hadden wij zeker niet, want oef wat was deze pizza lekker. Eigenlijk enorm simpel, maar gebruik goede, echte en smaakvolle ingrediënten en je hebt niet veel nodig!

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Als tweede wilde ik iets van de vegan kaart proberen. De vegan lasange met pompoen, courgette, zoete aardappel, gegrilde paprika, rijst en mais noodles en huisgemaakte tomatensaus sprak ons het meeste aan (al klonk de rest ook super lekker). Het leuke en lekkere aan dit gerecht is dat ze er een lekker vegan bechamelsausje overheen hebben gedaan. De lasagne had een beetje extra zout nodig, maar daarna was het meer dan smullen.

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Overigens had ik echt de hele dag al zin in frietjes, dus kon ik de biologische huisgemaakte frieten met truffel mayo natuurlijk niet weerstaan hè? Dat begrijp je vast wel. Wij besloten om dit bij de lasagne te bestellen. Binnen no-time waren de frieten op want die zijn echt god-de-lijk! Als je hier een keer bent, sla ze dan niet over. Promise? 

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

To be honest, zaten wij hierna al een beetje vol, haha. Maar toen zou de Indonesische rijsttafel nog komen! Gelukkig deelden wij ook dit gerecht en kon het er nog wel bij. Thank god, want wat was ook dit lekker. Enorm andere smaak weer, maar ook weer écht on point. Heerlijk was het! Niet zo fotogeniek misschien, maar de echte kenner kan er vast wel door heen kijken 😉

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Als laatste kon ik natuurlijk niet naar huis gaan zonder een van de vegan desserts te hebben geprobeerd. Wij kozen voor de berry brownie cheesecake en ook hier totaal geen spijt van. Ik vond de cheesecake echt lekker, niet al te machtig en niet super vol van chocolade, maar omdat wij al redelijk vol zaten was dat juist wel lekker. De smaak van de berries kwam er ook heerlijk doorheen. Ook volledig goedgekeurd dus.

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Aanrader

Jackson Dubois in Amsterdam is dus zeker een aanrader. De service is echt TOP en met een big smile. De gerechten zijn écht om van te smullen en je kan van iedere windstreek wel wat kiezen. Ook de vegans onder ons hebben hier genoeg keus en zullen zeker met een heerlijk buikje vol naar huis gaan. Daarnaast is het ook nog eens een hele fijne locatie als je overdag in Amsterdam bent wezen shoppen.

Ik kom zeker nog een keertje terug. Jij ook?

Bar Jackson Dubois
Spui 10
1012 WZ Amsterdam
+31 6 46360044

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Hotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Onderstaande foto’s zijn van Typhoon Pressroom:
Hotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam ReviewHotspot Jackson Dubois Amsterdam Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *