Hotspot Haarlem Meneer Frans

Een dagje Haarlem met mijn lief moest natuurlijk gepaard gaan met een heerlijke lunch in één van de hotspots in Haarlem. Dit deden wij bij Meneer Frans en wat was het lekker! 

Hotspot Haarlem: Meneer Frans

Op aanraden van Iris (van Life By Iris) gingen wij bij Meneer Frans langs. We kwamen aan om zo’n 14 uur en aangezien wij nog niet ontbeten hadden gingen wij met rammelende buikjes op zoek naar Meneer Frans. Het was eventjes zoeken en zijn er eerst drie keer langs gelopen. Heel slim haha. Gelukkig vonden wij het uiteindelijk wel en namen plaats aan een tafeltje bij het raam én dicht bij de open keuken. Mooi, dan kon ik vast kijken wat er op de bordjes voorbij kwam!

De menukaart had ik natuurlijk van tevoren al online bekeken, dus ik had al zo’n idee wat ik wilde bestellen. Meestal delen mijn vriend en ik twee gerechten, zodat wij in ieder geval twee dingen kunnen proeven. Ik hoopte dat ook heel erg dat hij mijn twee keuzes ook wilde hebben… En jawel hoor, natuurlijk hadden wij allebei dezelfde gerechten in gedachten! Echt, onze smaken zijn echt één… Zo handig!

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Flammkuchen en heerlijk brood!

Ik had dus al gezien dat zij flammkuchen op de kaart hadden staan. Dit wilde ik sowieso proberen en wij kozen voor de flammkuchen met geitenkaas, rucola, honing en walnoten. Dit alles op een krokante deegbodem met crème fraîche. En wat was die bodem krokant! Heerlijk. Als echte pizzaliefhebber kon ik niet anders dan toch een soort van vergelijking maken. Maar eigenlijk is deze dunne knapperige bodem veel lekkerder dan een pizzabodem! Al met al een echte smaaksensatie.

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Naast de flammkuchen bestelden wij ook nog een lekkere volkoren sandwich. Ook dit had ik dus al van tevoren zien staan en trok meteen mijn aandacht: brood met avocado, biologische kip, spek, tomaat, komkommer, sla, parmezaan en truffelmayo. Damn, een hele mond vol! Maar al deze smaken waren ook echt héérlijk bij elkaar! Het was een redelijke dunne snee brood met lekker veel beleg erop! Daar maak je mij blij mee.

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Super lekkere dadeltaart

Tja en toen was het tijd voor een toetje. Jawel, want als je eenmaal langs de vitrine met alle taarten bent gelopen dan gaan die niet meer uit je hoofd. Wij gingen voor de appeltaart én dadeltaart want die zag er zo lekker uit. De appeltaart was erg lekker, vooral met de dikke dot slagroom erbij. Maar eerlijk gezegd haalde die het niet bij de dadeltaart, want wat was die lekker! Waarschijnlijk een enorme caloriebom, maar dat was het tot op de kruimel waard. Eigenlijk was het een heel simpel taartje, want ik heb even de ingrediënten nagevraagd. Er zat in: dadels, digestive volkoren koekjes, roomboter en honing (als ik het goed onthouden heb). Ik ben bang dat dit inspiratie gaat worden voor een recept op mijn blog 😉

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Hotspot Haarlem Meneer Frans

Conclusie

Al met al hebben wij allebei heerlijk genoten! De service was top en de sfeer was goed. Het is ook nog eens een leuk plekje om te zitten (zie foto’s hieronder) en volgens mij is het terras ook heel gezellig als het zomer is. Ben je een dagje in Haarlem? Dan is dit zeker een aanrader om naartoe te gaan. En sla dan de dadeltaart niet over!

Meneer Frans
Gedempte Oude Gracht 90-92, Klein Heiligland 8
2011 GV Haarlem
023 – 5313840
info@meneerfrans.nl

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN


Hotspot Haarlem Meneer Frans Hotspot Haarlem Meneer Frans

Hotspot Haarlem Meneer Frans Hotspot Haarlem Meneer Frans

Hotspot Haarlem Meneer Frans Hotspot Haarlem Meneer Frans Hotspot Haarlem Meneer Frans Hotspot Haarlem Meneer Frans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *