By Lima Haarlem

Vorige week was ik uitgenodigd op het 1-jarig feestje van By Lima in Haarlem. Ik had er al eens gegeten en dat was zo lekker dat ik die uitnodiging natuurlijk niet kon afslaan. 

Foodies

Het zou een ontbijt event worden wat begon om 9 uur. Dat betekent voor mij door de spits helemaal naar Haarlem rijden, maar dat had ik er voor over. Naast dat het waarschijnlijk heel lekker ging zijn, is zo’n event ook weer een kans om bij te kletsen met mijn mede foodies. Super leuk vind ik dat altijd! Dit keer kon ik weer bijkletsen met Iris (Life By Iris), Isaura (Happilyhealthyxisau), Tirza (Foodzbytirza) en Lisa (Lisa Goes Vegan). Daarnaast ontmoette ik de volgende foodies voor de eerste keer: Sam (Mr Hungry Sam), Merel (De Groene Meisjes), Annika (Uit Pauline’s Keuken) en Jessica (Eat Run Love). Ook Diantha (By Chef Lima), één van de eigenaars van By Lima, kwam er bij zitten en al met al was het een gezellige boel!

Niet alleen was het gezellig… Diantha had zich enorm uitgesloofd en wat was het me toch een mooie tafel! Ik kwam binnen en alles was al gedekt en de tafel stond vol met lekkers! In het midden van de tafel prijkte een grote hartvormige taart met kaarsjes die ik eigenlijk meteen al wilde aanvallen, haha! Ik hou echt van zulke mooie tafels. Van het interieur van By Lima zelf ben ik vergeten foto’s te maken, maar ook dat straalt gezelligheid uit, met gezellige bloemetjes op iedere tafel en een beetje een vintage uitstraling.

By Lima Haarlem

By Lima Haarlem

Ik wil nog even iets vertellen over By Lima, voordat ik je ga vertellen wat ik allemaal naar binnen heb gewerkt. By Lima is een Good Food Cafe waar je terecht kunt voor je ontbijt (all day), lunch of borrel. Ze staan voor een gezonde levensstijl dat vooral ook lekker moet zijn. Helemaal mee eens! Ze maken alles met liefde en passie uit eigen keuken, werken met zo veel mogelijk biologische seizoensproducten van lokale leveranciers en vermijden e-nummers en geraffineerde suikers zoveel als mogelijk. Wat mij betreft is dit een perfecte visie! Maar zou het ook zo lekker smaken….?

JA! Haha, ik kan daar voluit JA op zeggen. Wat wij als ontbijt hebben gegeten, staat niet allemaal op de huidige kaart, maar je kan wel een idee krijgen van wat voor soort dingen erop staan. Alles wat wij hebben gegeten van vegan en grotendeels glutenvrij. Op de menukaart staan overigens wel wat gerechten met vlees, vis en kaas. Ik zal aan de hand van foto’s eventjes laten zien waar wij zo van gesmikkeld hebben….

The Food

Als eerste de chocolate-chip pancakes met banaan, aardbei en maple syrup. Deze staan overigens als enige gerecht wél op de kaart! En die waren me toch lekker. Vooral met een dikke laag maple syrup eroverheen, yum. De bloemetjes zijn gewoon eetbaar, leuk hè?

By Lima Haarlem

Deze hartjesflapjes gevuld met appel, peer en cranberry waren ook om van te smikkelen.

By Lima Haarlem

In eerste instantie had ik deze triffle van limoen-kokos met cookie bodem van geroosterde hazelnoten niet op. Op het laatst waren er best nog wat over en omdat ik hoorde dat hij zo lekker was heb ik hem toch nog maar in mijn volle buikje gepropt. Spijt? No way! Wauw dit hapje was zo lekker!

By Lima Haarlem

Heel grappig want het lijkt nét echt bacon of niet? Dit waren zuurdesem sandwiches met zontomaat-hennepzaad tapenade met vegan bacon van rijstpapier en avocado. Ik hou van bacon, dat kan ik niet ontkennen! Maar eerlijk gezegd was deze “bacon” écht lekker en smaakte nog naar bacon ook!

By Lima Haarlem

Ohhh ja en die scones! Geen zoete scones, maar hartige scones met olijven, geserveerd met vegan creamcheese van knoflook en rozemarijn. Weer eens wat anders en echt heer-lijk!

By Lima Haarlem

De zoete aardappelbrownies waren ook iets wat ik maar bleef eten, haha. Ze stonden dan ook recht voor mijn neus. Erg lekker en de kleine hint van chilipeper maakte ze net even wat specialer.

By Lima Haarlem

En de taart lieve lezers. Wat was die ook lekker! Het was een frambozen-pistache-no-cheesecake, een hele mond vol. Romig en fris en zoet en lekker! Ook mijn vriend heeft nog lekker zitten smullen van een stukje die we mee naar huis mochten nemen.

By Lima Haarlem

Ben je een keertje in Haarlem? Breng dan zeker even een bezoekje aan By Lima. Al is het maar voor een koffie/thee en stukje taart, maar als je even kan schuif dan ook lekker aan voor een ontbijt of lunch!

Lieve Diantha en mede-foodies bedankt voor de gezellige ochtend. De food baby (denk dat het een drieling was) was het méér dan waard.

By Lima
Zijlstraat 65
2011 TL Haarlem
023 583 5993
info@by-lima.nl 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *