hotspot arnhem

Vorige week hadden Chantal (www.dailycieux.nl) en ik afgesproken in Arnhem. Om 18 uur. Dus de vraag was al snel: willen we wat eten of drinken? Duh… Eten natuurlijk! Chantal stelde wat opties voor en mijn keus viel al snel op Bij Luthers! En daar heb ik zeker geen spijt van… 

Hotspot Arnhem

Hoewel ik er best dicht bij in de buurt woon, kom ik vrij weinig in Arnhem. Ik vroeg dan ook aan Chantal om wat opties op tafel te gooien, want volgens mij kent zij inmiddels iedere hotspot wel, haha. Bij Luthers was één van haar opties en nadat ik de menukaart had bekeken (en recensies, dat geef ik ook toe) was ik om! Hier wilde ik graag naartoe!

hotspot arnhem

Bij Luthers

Niet alleen kwamen er lovende recensies voorbij op sites al IENS en Tripadvisor, ook sprak de kaart mij meteen aan. Was mij opviel was dat de prijzen voor voorgerechten en hoofdgerechten vrij laag waren en dat je zelfs een 3, 4 of 5 gangen verrassingsmenu kon kiezen voor respectievelijk €20, €24 en €28 euro. Dit moest betekenen dat de porties niet al te groot zijn en dat ik dus makkelijk zou kunnen gaan genieten van 3 of 4 gangen zonder mijzelf daarbij vol te proppen. Daar hou ik van! Ook viel mijn oog al meteen op één van de hoofdgerechten. Iets met ravioli, porcini, truffelsaus en pulled porc. Wauw, ik kreeg meteen trek!

Aangezien het blijkbaar best wel snel vol zit had ik gereserveerd, maar dat bleek achteraf op de bewuste woensdagavond niet nodig geweest. Ik was een beetje te vroeg en liep alvast naar binnen, waar ik meteen enthousiast begroet werd door de eigenaar. Ik mocht een plekje uitzoeken en wachtte daar op Chantal.

hotspot arnhem
Voorgerecht: tonijn tataki

Het Menu

Toen Chantal er eenmaal was duurde het nog even door al ons gekletst voordat wij iets van het menu hadden uitgekozen. Maar ik kan maar één ding van de kaart zeggen: het is geweldig! Ik zou bijna alles wel lusten. Geen standaard gerechten, maar alles met zorg samengesteld. En die prijzen, wauw echt niet duur! Soepen, snacks en voorgerechten van €5 à €6 euro, hoofdgerechten zijn allemaal €12 en de desserts €6 à €7. Hoewel ik normaal gesproken fan ben van een verrassingsmenu ging ik daar dit keer niet voor. Waarom? Omdat ik perse de ravioli porcini met pulled pork (met paddestoelen, knoflook, peper, parmezaan, peterselie en truffelsaus) wilde hebben. Als voorgerecht nam ik de tonijn tataki (met geschroeide tonijn, sesam, wakame, gember en Japanse citrus vinaigrette). Chantal ging voor de kemperhoen als voorgerecht en sucade steak als hoofdgerecht.

hotspot arnhem
Hoofdgerecht: ravioli porcini
hotspot arnhem
Hoofdgerecht van Chantal: sukade steak

En wauw, zowel de tonijn als de ravioli waren om van te smullen! Perfect op smaak en de bordjes zagen er prachtig uit! Behalve de ravioli dan, maar daar kan je ook niet heel veel moois aan maken haha. Ook de kemperhoen en sucade die ik proefde van Chantal waren super lekker! Tussendoor kregen wij nog een courgette/aardappel/knoflook soepje van het huis – omdat Chantal de eigenaar kent misschien? Die was ook erg lekker. En het mooie van deze niet te grote porties was dat wij beiden nog plek over hadden voor het toetje! En dat werd 2x de chocolate cheesecake met bastonge crunch, chocoladesaus en rood fruit. Heerlijk was het! Het was wel even zoeken naar de cheesecake… Ik dacht: wanneer komt ie nou tevoorschijn? Totdat Chantal mij er op wees dat het een “uit elkaar cheesecake” is hahahha. Oké slimpie, daar had ze inderdaad gelijk in hahaha.

hotspot arnhem
Dessert: chocolate cheesecake

Conclusie

Al met al is dit écht een aanrader als je in Arnhem lekker wilt eten! De bediening is super vriendelijk, de sfeer is goed en het eten is gewoon echt heel erg lekker én ziet er prachtig uit! Wil je wat langer tafelen en niet meteen na één gerecht weer naar huis dan moet je zeker even hier langs. Je kan 3, 4 of zelfs 5 gangen eten zonder mega rollend naar huis te gaan. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is om van naar huis te schrijven! Voor dit alles hoefden wij maar €63 euro te betalen, dat is €31,50 per persoon voor een spa rood, erg lekkere rode wijn en drie à la carte gangen. Je hoort het al, ik ben fan. De kaart is wisselend, maar heb je de kans kies dan voor de ravioli porcini met pulled porc en truffelsaus… Yum!

Bij Luthers
Luthersestraat 7
6811 GR Arnhem
Tel: 026 442 4066
Email: info@bijluthers.nl

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

2 gedachten over “Hotspot Arnhem: Bij Luthers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *