hoe houd ik een balansdag

Hoe houd ik een balansdag is de vraag die ik beantwoord in de video van vandaag. Een balansdag kan je houden na een dag (of paar dagen) dat je veel en/of ongezond gegeten hebt. Toch is er een groot verschil tussen een “straf” balansdag of een “liefdevolle” balansdag. 

Hoe houd ik een balansdag?

Want hoe houd ik een balansdag? In mijn visie houd je die uit liefde voor jezelf. Dan eet je gewoon heerlijk gezond, lekker veel groenten en voeding met goede voedingsstoffen. Precies dat wat je de dagen daarvoor niet binnen hebt gekregen.

Veel mensen zien een balansdag als een dag waarin ze hun “calorieën” kunnen balansen. Op zich zou je het ook zo kunnen zien en dat is wat er ook vaak gebeurt. Toch zou ik het liever níet zo willen bekijken, maar meer naar wat het doet voor je lichaam en geest.

Ik ben dus geen fan van een balansdag als “straf” of omdat je “extreem” wilt compenseren voor de dag(en) daarvoor. Dat is niet lief voor jezelf en ook niet echt lief voor je lijf. Wél ben ik fan van een balansdag uit liefde voor jezelf en je lichaam. Waarbij je de focus legt op lekker veel groenten (en fruit en andere plantaardige producten), veel water drinkt en even niet snoept.

Hou houd jij een balansdag? Laat het mij weten in de reacties hieronder of laat een leuk berichtje achter onder de video op mijn YouTube kanaal!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *