Het verhaal van Lonneke

Vandaag start een nieuwe rubriek op mijn blog: “Het verhaal van…”. Nu ben ik eens niet zelf aan het woord, maar laat ik jullie inspirerende verhalen delen! Zelf ben ik namelijk vooral bezig met het stukje balans, maar dat betekent niet dat iedereen hiermee bezig is. Ik hoop dan ook hiermee degenen die nu in een hele andere fase zitten toch te kunnen inspireren door het delen van andere inspirerende verhalen. Denk aan verhalen over veel afgevallen zijn, juist een aantal kilo aangekomen of een eetstoornis overwonnen… Of over het uitvinden van een intolerantie tot weer in je kracht komen staan door middel van voeding of andere zaken… Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal? Stuur mij dan een berichtje en wie weet wordt jouw verhaal ook gedeeld! Maar nu eerst…. 

Het verhaal van: Lonneke. Zij is nooit echt dik geweest, maar had weinig energie en zat niet goed in haar vel. Toen zij met een zak chips op de bank zat wist ze het: dit moet gaan veranderen! Ze veranderde in een sportieveling en heeft zelfs een fitness shoot gedaan! Haar verhaal laat zien dat je niet perse “dik” hoeft te zijn om aan een fittere en energiekere versie van jezelf te werken. Zij voelt zich nu beter dan ooit en heeft helemaal haar balans gevonden. Benieuwd? Lees dan haar verhaal…

Naam: Lonneke
Leeftijd: 
27
Werk/studie:
Social Work
Hobbies: 
Fitness, toneel, shoppen
Instagram: 
lifting.and.lipstick

Voor mijn ‘fitte levensstijl’

In mijn blog wil ik jullie meenemen in mijn verhaal hoe ik de balans heb weten te vinden. Ik ben van kinds af aan al altijd erg smal geweest, maar niet “te dun”. Ik heb altijd goed gegeten en vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, werd dat goed alleen maar beter. Maar niet gezonder. Ik heb een tijd gekend waarin fast food centraal stond. Twee keer per week friet of pizza, elke avond een zak chips, nootjes, chocolade etc. Maar wat maakte het uit? Ik kon het toch wel hebben! Dat hoorde ik altijd van mijn omgeving: “Lonneke die kan tenminste eten wat ze wil, die wordt toch niet dik!” Maar toch… Uiteindelijk (hoe was dat nou mogelijk?) werd ik ook dikker.
Het verhaal van Lonneke

De ommekeer

Ik ben nooit “te dik” of “te zwaar” geweest, maar ik merkte wel dat ik veel van mijn kleren niet meer paste. Crop tops waren al helemaal not done! Ik ging wijdere kleding dragen en hield standaard mijn buik in als ik ergens naar binnen liep. Daarnaast voelde ik me nooit fit of energiek en nam mijn gewicht steeds meer toe. Dat alles zorgde ervoor dat ik niet lekker meer in mijn vel zat. Het had dus ook mentaal effect op mij. Ook met dansen was ik gestopt, dus mijn beweging was minimaal. Op een avond, terwijl ik weer een zak chips aan het leeg eten was, dacht ik “Dit wil ik niet meer!” Maar wat kan ik daaraan doen?!

Sporten! Op dat moment was de sportschool nog een te grote stap voor mij. Al die mensen die je aan kijken als je op zo’n apparaat gaat zitten en niet weet hoe het werkt…. En laten we het maar helemaal niet over het krachthonk hebben waar je tussen allemaal starende mannen staat! Dus begon ik maar met hardlopen, maar ik begon steeds meer dagen te skippen…. Daardoor toch maar de stap genomen om naar de sportschool te gaan. En ja hoor, dit was mijn ding!

Het verhaal van Lonneke

Het proces

Ik heb me ingeschreven bij de sportschool en plande vaste dagen in mijn agenda dat ik ging sporten. Na een half jaar gesport te hebben, maar nog niet veel aan mijn eetpatroon te hebben veranderd, merkte ik dat ik niet de resultaten haalde die ik hoopte te halen. Namelijk, die afgetrainde body krijgen!

Na zelf wat op internet rond gestruind te hebben over gezonde voeding en wat schema’s te volgen, lukt het me niet om me daar structureel aan te houden. Wat ik nodig had was begeleiding en een stok achter de deur! Inmiddels was ik actiever geworden op Instagram en ontdekte daar Health Advies Breda. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan! Mijn mindset was goed en ik had mijn doel voor ogen. Met de voedings- en trainingsschema’s die ik toegestuurd kreeg moest het me lukken. ‘Foodpreppen’ was een wekelijks terugkerende bezigheid. Ik nam bakjes eten mee naar het werk en hield me strikt aan het schema. Na 3 weken de eerste vetmeting… En inderdaad! -3,7%. Dat ging lekker! Dus ik ging door….

Het verhaal van Lonneke

Helaas zat er ook een negatievere kant aan mijn hele ‘fitjourney’, namelijk mijn omgeving. Niet iedereen hoor, maar een deel van mijn omgeving leek maar niet te begrijpen waar ik mee bezig was. “Heb je een eetstoornis?”, “Die paar kilo’s extra staan je goed hoor”, “Je wilt toch geen bodybuilder worden hè?!” Uiteindelijk ben ik ook gestopt met het uitleggen en mezelf te verdedigen. Want daar kreeg ik zelf een slecht gevoel van. Waarom moet ik mezelf verdedigen voor iets wat mijn eigen keuze is en waar ik zelf achter sta? Het viel me op dat doordat ik nooit te dik of te dun ben geweest, mensen het nogal snel “doorslaan” noemden waar ik mee bezig was. Want het was toch allemaal niet nodig, ik moest blij zijn met het figuur wat ik had.

Ik ben door gegaan. Misschien is dat achteraf nog wel de grootste verandering in mindset! Me niet laten leiden door de meningen van anderen, me niet uit het veld laten slaan en onzeker laten maken door anderen. Want hier word ik gelukkig van! En weet je wat? Ik wilde een duidelijker, korte termijn doel. Een fotoshoot bij Jeroen de Beer, om mijn harde werken te belonen en vast te laten leggen. Yep, een deel van mijn omgeving was dus in shock! “Sla je niet een beetje door?”, “Te gespierde vrouwen zijn niet mooi hoor!”

De schema’s werden strakker, de koolhydraten werden minder en uiteindelijk heb ik even op wedstrijd niveau getraind en gegeten. Wat een ervaring was dat! Ik ben uiteindelijk in 3 maanden meer dan 8% gedaald in vetpercentage en voelde me sterker dan ik me ooit gevoeld heb (letterlijk en figuurlijk haha).

Het verhaal van Lonneke

En nu?

Mijn leefstijl is nu nog steeds hetzelfde. Ik sport 4 keer per week en sta gewoon te zweten tussen alle starende mannen in het krachthonk. Ook eet ik nog steeds volgens schema’s. Deze zijn wel wat losser geworden, zodat ik het kan blijven volhouden. Momenteel ben ik begonnen aan mijn ‘lean bulk’ nog steeds onder begeleiding van Health Advies Breda. Ik wil graag meer spieren opbouwen, terwijl mijn vetpercentage ongeveer gelijk blijft. Want tja, wat mijn omgeving ook zegt…. Ik vind gespierde vrouwen wel mooi!

Het verhaal van Lonneke

Ik voel me denk ik beter dan ooit. Ik heb de balans gevonden tussen gezond eten, maar ook kunnen genieten van pizza. Voor mij werkt het om doordeweeks volgens schema te eten en in het weekend een dag uit te kiezen dat ik mag ‘cheaten’. Soms worden dat twee dagen als het zo uit komt, maar daar maak ik me niet druk om. Van dat ene frietje extra word je niet ineens heel dik. Gelukkig ziet mijn omgeving inmiddels beter in waar ik mee bezig ben en dat ik niet alleen maar sla eet en eiwitshakes drink (ja echt, dat dachten sommigen!). Maar nog steeds is er soms onbegrip als ik een stukje taart af sla op een verjaardag…. But, I don’t care!

Het verhaal van Lonneke

Voor jullie! 

Wat ik graag aan anderen wil meegeven is, als je in jezelf gelooft dan kom je er wel! Meet je niet aan anderen, maar kijk vooral naar jezelf! Ook al ben je net als ik nooit te zwaar of te dun geweest, ook dan kun je doelen hebben om aan een ‘fittere versie’ van jezelf te werken. Good luck!

Liefs Lonneke


Je kan Lonneke volgen via haar Instagram account lifting.and.lipstick.

Lonneke, bedankt voor het delen van jouw verhaal! Zo zie je maar weer dat je niet altijd te dik of te dun hoeft te zijn om een “transformatie” te ondergaan. Super dat jij je balans en passie hebt gevonden!
Heb jij ook zoiets dergelijks meegemaakt? Of ben je juist veel afgevallen en zit je nu op een gezond gewicht? Heb jij ook de balans weer gevonden? Stuur mij dan een mailtje naar info@healthinut.com en wie weet kan jij ook jouw inspirerende verhaal delen!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *