herfst dadel noten balletjes maken

Deze dadel noten balletjes zijn echt typische herfst balletjes. Met de heerlijke zoete smaak van dadels, de zoete-boterige smaak van de pecannoten en natuurlijk de ultieme herfst/winter smaken van de koek en speculaaskruiden. Maar je kan er natuurlijk op élk moment in het jaar heerlijk van genieten! 

Het grappige aan dit recept is dat het ontstond toen ik een gedeelte van de ingrediënten voor deze pompoenrepen fijnmaalde in de keukenmachine. Ik proefde ondertussen wat en alleen dit al was super lekker! Om de pompoenrepen te maken wilde ik er nog andere ingrediënten bij doen (dat heb ik uiteindelijk ook gedaan), maar toch wilde ik dit recept ook met jou delen. Ik draaide er ballen van en zette ze op de foto. Het is namelijk te lekker om niet even een blogje aan te wijden 🙂

makkelijke dadel noten balletjes

Dadel noten balletjes maken

Met slechts drie ingrediënten maak je deze dadel noten balletjes en ze zijn daarom zó (max 10 minuten) klaar. Ik vind het altijd heerlijk om dit in mijn koelkast te hebben liggen. Zo heb je altijd iets lekkers én gezonds liggen om te pakken als je zoete/lekkere trek krijgt.

Daarom zijn deze dadelballetjes ideaal. Niet alleen voor jezelf, de kids, maar ook lekker voor visite!  Dus, ga jij deze dadel noten balletjes maken?

dadel noten balletjes maken

Herfst Dadel Noten Balletjes

Typische Herfst Dadel Noten Balletjes
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Typische herfst dadel noten balletjes.
Auteur:
Porties: 14 balletjes
Ingrediënten
  • 125 gram medjoul dadels
  • 125 gram pecan noten
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
Instructies
  1. Ontpit de dadels. Maal alles met een keukenmachine tot een grove mix die net aan elkaar plakt als je balletjes draait. Maak ongeveer 14 balletjes.
  2. Smullen maar!

herfst dadel noten balletjes maken

Heb jij deze dadel noten balletjes ook gemaakt? Laat het mij dan weten in de reacties hieronder, of op Facebook/Instagram.

Liefs, Milou

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: