healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

 

Mijn moeder en ik wilden een dagje gaan winkelen in Den Bosch. Natuurlijk hoort daar dan een lekkere lunch bij #foodies. Na wat pre-onderzoek naar een healthy hotspot in Den Bosch kwam ik uit bij NomNom. Alleen de naam al trok mij naar dit fijne plekje… 

 

Healthy Hotspot Den Bosch: NomNom

Dus zo liepen mijn moeder en ik, inmiddels met een aantal tassen en flinke honger richting de Postelstraat 79 in Den Bosch. Al van een afstandje zie je het leuke terras wat precies op de splitsing van twee straten ligt. Het terras zat helemaal vol, maar wij hadden geluk.. Er stond net een stel op waardoor wij een plekje innamen in het lichte zonnetje.

 

healthy hotspot den bosch

 

Zoals (bijna) altijd check ik de menukaart van tevoren. Ik had dus al een beetje in mijn hoofd waar ik zin in had. Hopelijk zou mijn moeder dit met mij willen delen. Volgens eigen zeggen serveren ze eerlijk, gezond eten met invloeden uit de hele wereld. Verder komen al hun producten van leveranciers uit de buurt. Daar hou ik van!

Op de lunchkaart van NomNom staan veel verschillende soorten gerechten. Van yoghurt met granola tot een ordinaire uitsmijter. En verschillende belegde sandwiches tot een fajita met ossenhaas of pasta cacio e pepe. Stiekem was ik ook erg benieuwd naar de “banana pancakes met bosbessen compote, slagroom en Jack Johnson op de achtergrond” (whatever that may mean :P). Helaas had ik over het hoofd gezien dat dit maar tot 12 uur te bestellen is. Wellicht een reden om nog eens terug te komen?

Na eventjes de kaart bestudeerd te hebben besloten mijn moeder en ik twee gerechten te delen. De vega burger met quinoa, munt, koriander en garam masala én het “lunch momentje”, een combinatie van 4 kleine belegde sandwiches, een soepje en sweets. Dat laatste gerecht is natuurlijk perfect voor iemand die niet kan kiezen en eigenlijk álles wel lekker vindt #chezmoi!

Ondertussen genoten we van de zon op het rustige maar gezellige terras. We kletsten wat bij en het viel mij op dat er een hele gemoedelijke sfeer hing. Heerlijk. Ook maakte ik een rondje door NomNom om wat mooie details vast te leggen. Ook binnen zag het er erg mooi uit en is aan alle details gedacht. (Zie meer foto’s onderaan de post).

 

healthy hotspot den bosch

 

Toen kwam het eten. Ohhh het zag er erg lekker uit! We begonnen met de vega quinoa burger om hem niet te laten afkoelen. Zoals de serveerster ons al adviseerde was deze burger inderdaad erg lekker! Eerlijk gezegd ga ik niet zo vaak voor een vega burger, omdat ik een echte fan ben van de runderburgers. Toch vond ik het leuk om eens iets anders te kiezen. De burger was perfect gekruid met heerlijke garam masala kruiden. Ook was het sausje met munt en koriander erg fris en romig. Ik was positief verrast! Zelfs mijn moeder vond het heerlijk en zij houdt eigenlijk helemaal niet zo van koriander.

 

healthy hotspot den bosch

 

Daarna deelden wij het “lunch momentje” en proefden als eerste het soepje. Dit was een asperge-roomsoepje en erg lekker. Om te delen was het wel een beetje weinig, aangezien het in een shotglaasje geserveerd werd. Maar goed, de gerechten zijn natuurlijk ook gemaakt voor 1 persoon. Verder lagen er open sandwiches op ons bord met een tonijnsalade, zalm met mierikswortel, parmaham met truffelmayo en hummus met pompoen. Ook deze sandwiches waren lekker, alleen had wat mij betreft de tonijnsalade iets meer op smaak mogen zijn. Al kan dat ook aan mij liggen, omdat dat de eerste sandwich was die ik proefde na de kruidige en smaakvolle quinoa burger…. Ook de “sweet” als afsluiter was lekker, een soort zoet puddinkje met granola eroverheen. Ook dit gerecht is dus een aanrader.

 

healthy hotspot den bosch

 

Op de kaart had ik verder geen taarten of zoetigheid zien staan. Toch heb ik soms nog zin in iets zoets na. Dus vroeg ik – met de verwachting dat ik een “nee” als antwoord zou krijgen – of ze nog iets van een taartje of gebak hadden. “Oh ja hoor, wij hebben een brownietaartje.” Een brownietaartje? Brownie. Taartje. Ik keek mijn moeder aan en hoorde mijzelf zeggen: tja, oke, doe dan maar eentje om te delen 😉

Het brownietaartje was om te smullen. Erg vol van smaak, geserveerd met slagroom, bosbessen compote en verse aardbeien. Wat het misschien nóg een tikkeltje lekker had gemaakt (NomNom deze tip is voor jullie) was als het taartje een beetje warm was geweest. Maar goed, ik had niet te klagen hoor! Ook mijn moeder, die niet een hele erge zoetekauw is, zat te smullen en at nog de helft op ook! #foodiedissapointments. Haha, nee hoor mam, het was je gegund!

 

healthy hotspot den bosch

 

Met ons buikje vol konden wij naar huis. Hier komen wij zeker nog eens terug. Mooi, gezellig en niet te druk terras in het centrum van Den Bosch. Ook binnen zag het er leuk en gezellig uit. De gerechten waren goed op smaak en niet te zuinig (daar kan ik echt teleurgesteld van raken). Een leuk plekje dus om te kletsen, relaxen en smullen.

Nieuwsgierig? Hier kan je terecht:

NomNom

Postelstraat 79

5211 DX ‘s-Hertogenbosch

T: +31 (0)73 – 690 76 21

@: info@nomnom.nu

 

 

healthy hotspot den bosch


healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

hotspot-den-bosch-nomnom-6

 

healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

 

healthy hotspot den bosch


healthy hotspot den bosch
healthy hotspot den bosch

healthy hotspot den bosch

2 gedachten over “Healthy Hotspot Den Bosch: NomNom”

 • Zeker een keer proberen als ik in Den Bosch ben. En wat een mooie foto’s maak je!
  Wat voor Spiegelreflexcamera en lens heb je als ik vragen mag?

  • Hoi Esther,
   Ja het is echt een aanrader! En dank je. Ik gebruik een Nikon D5100 met AF-S 50 mm lens. Vooral die lens doet het m 🙂
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *