Healthy hotspot Amsterdam

Nieuwe rubriek: Healthy Hotspots

I love healthy hotspots! Ik kan echt intens gelukkig worden van een fijn tentje, met fijn eten en gezelschap. Heel vaak eet of drink ik niet buiten de deur, maar als ik het dan doe wil ik ook naar een heel leuk restaurant/cafétje toe. Ik probeer dan ook altijd iets uit te zoeken waarvan ik van tevoren heb gelezen of gehoord dat het erg aan te raden is. Ik ga vaak af op anderen en meestal pakt dat erg goed uit! Vandaar ook dat het idee ontstond om een nieuwe rubriek op mijn blog te beginnen: healthy hotspots. Zo kan ik mijn ervaringen met jullie delen en hopelijk inspiratie geven voor leuke healthy hotspots!

 

CT Coffee & Coconuts

Toen ik laatst een vriendin ging opzoeken in Amsterdam, moest er natuurlijk een leuk tentje uitgekozen worden om wat te drinken en eventueel wat te eten. Ik woon zelf in de buurt van Nijmegen, dus kom ik niet vaak in Amsterdam. Één van mijn eerste ideeën was natuurlijk de Yoghurt Barn! Oh, I love that place! En als ik dan een keer in Amsterdam ben, wil ik die eigenlijk niet missen. Maar ik wilde dit keer ook wel eens iets anders proberen, dus werd het de healthy hotspot CT Coffee & Coconuts op aanraden van mijn vriendin.

Ik had om half 4 afgesproken met mijn vriendin en mijn vriend kwam ook mee aangezien wij in Amsterdam sliepen na een feest die vorige avond. Bij binnenkomst werd ik verrast door hoe groot het eigenlijk is. Normaal hou ik van kleine, intieme tentjes, dus dit was wel even wennen. Het was erg druk, maar gelukkig hoefden we maar een paar minuutjes te wachten tot er een tafeltje vrij kwam. Wij mochten helemaal bovenin gaan zitten aan een lage tafel met zitzakken. Heerlijk! Precies wat we nodig hadden na een lange avond stappen.

Healthy hotspot Amsterdam

Het Menu

Eigenlijk wilde ik alleen wat drinken, want we hadden pas net ons ontbijt op. Maar na het bestuderen van de menukaart kon ik het niet laten wat te bestellen. Ik zat enorm te twijfelen tussen de yoghurt met granola en de kokospannenkoekjes met rood fruit. Na lang wikken en wegen werd het toch de granola omdat ik de kokosyoghurt wel eens wilde uitproberen. Na 5 minuten kwam de serveerster helaas met de mededeling dat de kokosyoghurt op was, dus toch maar geswitcht naar de kokospannenkoekjes.

Was de kokosyoghurt maar niet op geweest, want de pannenkoekjes waren erg droog. Eerlijk gezegd was ik heel erg teleurgesteld! Droge pannenkoekjes met een beetje smaak en erg weinig rood fruit. Helaas, een teleurstelling dus. Ik was niet de enige, want mijn vriendin bestelde ze ook en vond ze ook erg droog. Mijn vriend kreeg de gerookte makreel met gado gado en dat was wél heel erg lekker. Omdat ik nog niet helemaal satisfied was na de pannenkoekjes, besloot ik nog een toetje te bestellen. Mijn vriend en ik deelden de Coffee & Coconut cookie en de brownie. En oh my, deze waren beide goddelijk!

Het menu van deze healthy hotspot bestaat verder uit ontbijtjes, lunch en diner. Je kan er maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 23:00 terecht en zaterdag en zondag vanaf 8:00.

Healthy hotspot Amsterdam

Conclusie

Al met al hebben we heerlijk gezeten op de zitzakken gezeten en uren zitten kletsen. De muziek stond wel een beetje hard, maar dan zaten we ook precies onder een van de speakers. De service was niet te snel en niet te langzaam en de serveersters waren vriendelijk. Helaas werd er niets met mijn klacht gedaan toen ik de serveerster over mijn teleurstelling vertelde, maar gelukkig waren de andere dingen die we bestelden wél erg lekker. Uiteindelijk stoorde ik me ook totaal niet aan hoe groot het was, daar merk je niet zoveel van aangezien het in drie verdiepingen verdeeld is. De inrichting was ook erg tof en ik voelde me er helemaal thuis 🙂

Conclusie voor deze healthy hotspot: een aanrader, maar vermijd de kokospannenkoekjes!

Healthy hotspot Amsterdam
Mijn vriend was in ieder geval erg blij met de brownie 😉
Healthy hotspot Amsterdam
Heerlijk deze Coffee & Coconuts cookie

 

Sfeer Impressie

Healthy hotspot Amsterdam

Healthy hotspot Amsterdam

Healthy hotspot Amsterdam

Healthy hotspot Amsterdam

 

Bron sfeer foto’s: littlewanderbook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *