Havermout ontbijt uit de airfryer

Dit havermout ontbijt uit de airfryer is echt een heerlijk herfst/winter recept. Met de toegevoegde courgette hebt je meteen wat groente binnen, zonder dat je het proeft en vult het havermout ontbijt goed.

Nu het weer herfst is en de dagen kouder en natter, krijg ik zelf zin in een lekker warm en vullend ontbijtje. Nou heb ik zelf in het verleden zoveel havermoutpapjes gegeten dat het mij een beetje is gaan tegenstaan, maar een havermout ontbijt uit de airfryer gaat er wel goed in 🙂 Het is een soort van cakeje (net als deze havermout ontbijt cake), maar dan voor 1 persoon.

Bij dit ontbijt met havermout havermout voeg ik 100 gram geraspte courgette toe. Zo heb ik al lekker wat groente binnen en vult het nog beter. Je proeft het trouwens niet! (Op deze blog vind je nog 3 recepten voor havermoutpapjes met groente erin)

Havermout ontbijt airfryer

Ik heb trouwens geen oven meer, alleen een airfryer, dus vandaar dat ik dit havermout ontbijt in de airfryer maak. Maar je kan het denk ik ook in een gewone oven maken (op 200 graden) of in een hete lucht oven (op 180 graden). Ik ben benieuw wat jij er van vindt!

Havermout ontbijt uit de airfryer

Havermout ontbijt uit de airfryer

Havermout ontbijt uit de airfryer
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke havermout ontbijt met courgette uit de airfryer
Auteur:
Type: Ontbijt
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
 • 5 el havermout
 • 1 ei
 • 1 rijpe banaan
 • 100 gr courgette
 • 1 tl kaneel
 • roomboter of kokosolie
 • evt: 1 tl honing
 • evt: gehakte nootjes
Instructies
 1. Rasp de courgette. Prak de banaan. En voeg dit samen met de havermout, het ei en de kaneel in een schaaltje. Meng met een vork goed door elkaar. (Voeg hier ook eventueel nog de honing toe voor een zoetere smaak)
 2. Vet een ovenschaaltje in met roomboter of kokosolie. En schep het mengsel hierin. (Je kan ook nog wat gehakte nootjes eroverheen strooien als je wilt)
 3. Bak het 15 minuten op 180 graden in de airfryer. (Ik denk dat het ook op 180 graden in een heteluchtoven kan of op 200 graden in een gewone oven)
 4. Smullen maar!

 

Laat je mij weten wat je van dit recept vind? Ik ben benieuwd!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: