Hartige speltmuffins

 

Hartige speltmuffins

 

Tijdens mijn vakantie heb ik weer eens tijd om nieuwe recepten uit te proberen… En niet geheel onbelangrijk, ik kan het overdag doen, zodat ik mooi in daglicht kan fotograferen 😉

Ik loop al een tijdje met het idee om hartige muffins te maken. Ze zijn perfect als vullende snack, neem er twee als lunch, of maak er meerdere voor tijdens een high-tea of verjaardag. Maar met welke ingrediënten zou ik deze hartige muffins nou eens gaan maken?

Eigenlijk kwam deze combinatie voort uit een voorgerecht wat ik voor Kerst maakte (bladerdeegmuffins met Hüttenkase, Boursin en zalm). Maar aangezien bladerdeeg en Boursin nou niet écht gezonde opties zijn, koos ik voor hartige speltmuffins met zalm, courgette en Hüttenkäse. Super vullend, goede ingrediënten, veel eiwitten én slechts 134 kcal per stuk!!

Ik ben benieuwd voor welke gelegenheid jullie deze hartige muffins gaan maken… Misschien een idee voor Oudejaarsavond? Let me know!

 

Ingrediënten Hartige Speltmuffins met Zalm en Hüttenkäse (6 muffins):

 • 125 gram pure speltmeel van Body en Fitshop
 • 2 eieren
 • 200 gram Hüttenkäse
 • 100 gram gerookte zalm
 • 100 gram courgette
 • 1 tl. dille
 • 1 tl. bakpoeder
 • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding Hartige Speltmuffins met Zalm en Hüttenkäse:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet een muffinblik in met boter of leg er muffinvormpjes in. Ik had geen muffinvormpjes, dus knipte ik vierkantjes uit bakpapier en legde deze in de muffinvorm.
 3. Mix in een kom het speltmeel met het bakpoeder, dille, peper en zout.
 4. Snijd de courgette in kleine blokjes en de zalm in kleine stukjes.
 5. Klop in een andere kom de twee eieren los en voeg daarna de courgette, zalm en Hüttenkäse toe.
 6. Meng het eiermengsel met het speltmeel.
 7. Voeg het hartige muffin beslag nu lepel voor lepel in de muffinvompjes.
 8. Zet de hartige speltmuffins ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
 9. Smullen maar!

 

Macro’s Hartige Speltmuffins met Zalm en Hüttenkäse (per muffin):

 • 134 kcal
 • 13 koolhydraten
 • 5 vet
 • 12 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze hartige speltmuffins met zalm en Hüttenkäse vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

 

 

Hartige speltmuffins

 

Hartige speltmuffins

4 gedachten over “Hartige Speltmuffins met Zalm en Hüttenkäse”

  • Paar dagen in de koelkast. Maar je kunt ze ook heel goed invriezen! De muffin die ik vandaag at was ingevroren. Laten ontdooien, 1 minuutje in de magnetron en hij was nog super lekker!

 • Hey Milou!

  Wat een fantastisch recept en ze lijken me echt heerlijk smaken! Ik heb ze net gemaakt maar ze zijn niet echt gaan rijzen. Zijn ze bij jou wel gaan rijzen? Ze zien er op de foto in ieder geval een stukje smakelijker uit dan dat ik hier voor me heb haha.

  Groetjes, Irene

  • Hoi Irene,
   Dankjewel! 🙂 Hmmmm, dit is al een tijdje geleden, maar ik geloof dat ze niet héél veel groter werden.. Dus de volgende keer misschien genoeg beslag erin doen?
   Groetjes, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *