Energy balls


Energy balls

 

Ik noem ze goddelijk, maar ze zijn ook goddelijk! Deze energy balls gemaakt van alleen maar goede ingrediënten proeven zó winters, zó intens en zó lekker… Die moet je gewoon maken! En it’s super easy, ze staan echt binnen 10 minuten op tafel!
Ik had ineens zin om lekkere energy balls te maken, vooral ook omdat ik nu wat meer (gezonde) vetten aan het eten ben. Ook ben ik gék op koek en speculaaskruiden dus die moesten erin 🙂 Perfect voor deze tijd van het jaar! Ook dacht ik weer aan de foodpost die ik kreeg van Ekoplaza bio en bedacht me dat ik nog een 100% cacao reep van Chocolat Stella in de kast had liggen. Nou die kon ik er mooi in verwerken! Allemaal lekkere goodies binnen 10 minuten verwerkt into heerlijke winter chocolate energy balls! Dus, waar wacht je nog op?!

 

Ingrediënten Goddelijke Winter Chocolate Energy Balls (8 ballen):

 • 80 gram noten (ik gebruikte 20 gram walnoten en 60 gram cashews)
 • 3 medjoul dadels
 • 1 el. rauwe cacao poeder (10 gram)
 • 0,5 el. koek en speculaaskruiden (5 gram)
 • 1 tl. kokosolie (5 gram)
 • 2 blokjes Chocolat Stella 100% cacao chocolade (je zou dit ook evt kunnen weglaten)

 

Bereiding Goddelijke Winter Chocolade Energy Balls:

 1. Ontpit de dadels en smelt de kokosolie in de magnetron.
 2. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een keukenmachine en laat even op volle kracht draaien totdat alles tot kruimels gevormd is.
 3. Voeg als laatste de 100% cacao chocolade toe en mix nog even kort.
 4. Pak steeds een handje (ongeveer 20 gram) van het mengsel en draai er een bal van met je handen.
 5. Smullen maar!

 

Macro’s Goddelijke Winter Chocolade Energy Balls (per bal):

 • 80 kcal
 • 8 koolhydraten
 • 5 vet
 • 2 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze goddelijke winter chocolade energy balls vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

 

Trouwens, volgen jullie mij al op Facebook

 

Energy balls

 

Energy balls

6 gedachten over “Goddelijke Winter Chocolate Energy Balls”

 • Klinkt heerlijk!
  Eerst even een keukenmachine aanschaffen, (wil ik al een tijdje voor verschillende recepten) welke raad je aan ivm noten malen?

  • Ligt er een beetje aan waarvoor je het wilt gebruiken? Ik heb een klein “keukenmachientje”, een staafmixer met een bakje erbij zeg maar waarmee je al veel kan. Verder heb ik de Philips Avance Collection HR7950/00, die is heel erg uitgebreid (blender, hakker, keukenmachine, gehaktmaker, etc.). Ben er erg blij mee, maar hij is wel prijzig!

 • Hoi milou! Wat zijn ze heerlijk de 2e keer gemaakt want ze waren zo op! Ik heb geprobeerd om whey isolaat crispy van body and fit toe te voegen aan 2 balletjes en dat pakte best goed uit! Was een lekkere crunch! Liefs Samantha

 • ik moest wel even wennen aan de smaak in mn mond, maar even in je mond smaken ze toch lekker! Moet wel weten dat ik niet zo van de noten ben dus het zegt wel wat dat ik ze lekker vind.

  • Oh dat zegt inderdaad wel wat! 🙂 Ja, die smaak van de koek en speculaaskruiden is erg sterk inderdaad. Maar ik vind ze erg lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *