glutenvrije low carb cake

I love it when a plan comes together! Deze glutenvrije low carb cake met bosbessen is écht low carb én lekker! 

Zo wandelde ik op een zonnige ochtend door de straten van mijn dorpje om mijn hoofd leeg te maken. Ik had van tevoren gemediteerd en mijn hoofd was al redelijk leeg. Voor de verandering, haha. Tijdens het wandelen kwamen er natuurlijk wel wat gedachten naar boven, maar niet zo’n storm zoals het normaal is. Anyway, één van die gedachten was om eens te experimenteren met een echte low carb cake die ook nog eens super caloriearm is. Wanneer mijn hoofd leeg is en ik kan ontspannen, komen de beste ideeën naar voren 🙂 Zoals deze dus!

Daarnaast had ik net een pakje kokosmeel ontvangen van Amanprana en deze wilde ik sowieso gaan gebruiken. Eigenlijk heb ik nog nooit echte kokosmeel gebruikt, dus ik was benieuwd! De kokosmeel van Amanprana bevat geen gluten en zit boordevol vezels. Ook zijn de voedingswaarden top! Het bevat per 100 gram namelijk 320 kcal, 12 gram vet, 9 gram koolhydraten en wel 19 gram eiwitten!! En niet te vergeten 50 gram vezels.

glutenvrije low carb cake

“Vezels zorgen voor goedwerkende, gezonde darmen. Voedingsdeskundigen raden aan om dagelijks minimaal 30 gram vezels binnen te krijgen, maar helaas komen de meeste Westerlingen niet eens in de buurt. Daarom hebben veel mensen vaak last van bijvoorbeeld slechte cholesterol en een opgeblazen buik. Daarnaast reinigen kokosvezels je darmen en zorgen ze zo voor meer weerstand en vitaliteit.” Aldus Amanprana, maar hier sluit ik mij volledig bij aan. Dus, wellicht val ik in de herhaling, maar vezels zijn goed voor je!

Terug naar de cake. Zou je mij geloven als ik zei dat deze HELE cake slechts 539 kcal bevat?! Vast niet hè, maar het is toch echt zo. Voor de gehele cake zijn de andere macro’s als volgt: 18 gram koolhydraten, 18 gram vetten en wel 62 gram eiwitten! Het is echt waar. En ja hij is ook nog eens lekker. Misschien moet ik ook maar eens gaan experimenteren met zo’n cake in choco smaak…..

glutenvrije low carb cake

Ingrediënten – Glutenvrije Low Carb Cake met Bosvruchten

 • 50 gram kokosmeel
 • 200 gram magere kwark
 • 3 eiwitten
 • 1 schep vanille whey perfection (dat koop je hier)
 • 100 gram (bevroren) bosvruchten (ik gebruike 50 gram frambozen en 50 gram blauwe bessen)
 • 10 gram kokosolie
 • 1 tl. bakpoeder
 • 1/2 tl. kaneel
 • mespuntje vanillepoeder
 • snufje zout
 • Eventueel: paar druppels Flav drops, Stevia of Natural Flavoring.

glutenvrije low carb cake

Bereiding – Glutenvrije Low Carb Cake met Bosvruchten

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) cake vorm in met kokosolie
 2. Pak een kom en voeg de droge ingrediënten toe. De kokosmeel heb ik erboven gezeefd. Voeg dan de gesmolten kokosolie en magere kwark toe en roer goed door elkaar tot een dik beslag. Voeg vervolgens de (bevroren) bosvruchten toe (houdt eventueel een paar achter om bovenop de cake te leggen) en meng door elkaar.
 3. Scheid het eiwit van de dooiers en klop de eiwitten met een elektrische klopper of keukenmachine stijf, zodat je de kom op zijn kop kan houden. Het kan even duren, maar heb geduld. Schep vervolgens de helft van het stijve eiwit door het beslag. Schep dit heel voorzichtig, zodat de luchtigheid blijft. Schep vervolgens het tweede deel van het stijve eiwit er voorzichtig erdoorheen. Schep het beslag in de ingevette cake vorm en leg de paar overgebleven bosvruchten er bovenop.
 4. Zet de glutenvrije low carb cake ongeveer 45 minuten in de oven. Hij is klaar wanneer een sateprikker er weer droog uitkomt.
 5. Smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze glutenvrije low carb cake met bosvruchten vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

 

glutenvrije low carb cake

 

glutenvrije low carb cake

10 gedachten over “Glutenvrije Low Carb Cake met Bosvruchten”

  • Hoi Susan,
   Je zou in plaats van de whey bijvoorbeeld 30 gram havermout, volkorenmeel of speltmeel kunnen gebruiken. Voeg dan ook 1-3 eetlepels zoetstof toe, zoals honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop. Alleen is de cake dan natuurlijk niet meer zo “low carb” meer.
   Liefs, Milou

 • Klinkt lekker! Met chocolade lijkt me ook echt lekker. Ik ben alleen benieuwd, smaakt de cake ook echt naar kokos? Want ik houd niet van kokossmaak namelijk hihi

 • Ik heb m gemaakt maar ik kreeg de eiwit niet voorzichtig en luchtig door het dikke stugge deeg gelepeld en de cake is ook heel plat geworden… de smaak is wel goed maar ik moest de platte plak uit de vorm pulken

  • Hoi Astrid,
   Oh dat is jammer! Snap dat hij dan erg plat is geworden inderdaad. Ik zou alleen kunnen zeggen: nog een keer heel voorzichtig proberen. Of voeg 1 à 2 lepels water toe aan het beslag zodat het eerst ietsje dunner wordt. Kan wel zijn dat de cake dan in zijn totaliteit ietsje natter wordt.
   Liefs, Milou

 • Ik heb hem net gemaakt en hij is onwijs lekker! Zelfs mijn vriend, die een zeer lastige eter is, vond hem heel erg lekker! (Ik laat hem tegenwoordig eerst proeven en vertel dan pas wat erin zit haha)
  Top receptje!

 • Heerlijke cake. Nu voor de 2e keer gemaakt. De 1e keer volgens jouw recept en deze keer met mango (uit de diepvries). Ook heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *