Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree
Heerlijke gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree!! Yum!!

Deze gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree was zo veel lekkerder dan ik verwacht had! Eigenlijk uit nood geboren – mijn schoonmoeder kwam met vier stronken witlof aanzetten omdat zij op vakantie ging – en meteen weer op het menu gezet voor volgende week! 

 

Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree

Zowel mijn vriend als ik hebben enorm gesmuld van deze gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree! Het eerst wat vriendlief zei is dat ik dit zeker wel vaker mag maken. Dat hoor ik altijd graag, haha, want dan is het écht lekker. Maar wat ben ik toch blij dat ik zo’n dankbare eter in huis heb, iemand die 99% van de tijd zit te smullen en genieten van mijn gerechten. Als ik het niet voor mijzelf zou doen, zou ik het nog voor die smulkont doen!

Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree

Gezonde Witlofschotel met Zoete Aardappelpuree

Maar even terug naar de witlofschotel. Aangezien witlof altijd een beetje bitter is, wilde ik een lekkere zoete tegenhanger in dit gerecht stoppen. Het mooie is dat witlof al vaak met aardappel (gebakken of puree) wordt gemaakt en vandaar dat ik meteen met het idee kwam om zoete aardappel te gebruiken. Lekker aangemaakt met wat bieslook en mosterd vormt deze zoete aardappelpuree een heerlijke bodem voor de witlof. De witlof zelf heb ik wel lekker traditioneel gehouden, zo at ik het vroeger al bij mijn moeder, omwikkeld met ham en een lekker korstje van kaas. Ik heb de roomsaus die ik vroeger wel bij mijn moeder kreeg in dit gerecht achterwege gelaten, zodat het een heerlijke gezonde witlofschotel blijft!

Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree

Eet jij wel eens witlof? En ben je dan meer van de traditionele gerechten zoals witlofschotels met ham en kaas? Of geef je er een hele andere draai aan? Ik ben benieuwd! Maar voor nu zal ik mijn recept met je delen….

Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree

4.4 from 10 reviews
Gezonde Witlofschotel Met Zoete Aardappelpuree
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree.
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
  • 4 stronken witlof
  • 2 zoete aardappels
  • 100 gram ham in plakjes
  • 40 gram geraspte oude kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 1 scheutje amandelmelk
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder het achterste gedeelte en de harde kern. Kook de stronken 3-4 minuten. Giet af en zet apart wanneer ze klaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Zet ondertussen nog een pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Kook in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de zoete aardappels af en schep ze terug in te pan. Voeg de mosterd, geknipte bieslook en het scheutje amandelmelk toe. Gebruik een stamper (of vork) om de aardappel tot puree te stampen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in met olijfolie. Schep de puree op de bodem. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze op de puree. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal 30 minuten in de oven en dan smullen maar!

Gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree

Heb jij deze gezonde witlofschotel met zoete aardappelpuree ook gemaakt? Of heb je leuke tips of variaties? Laat het mij dan weten in de comments hieronder of tag mij op social media met @healthinut!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.BewarenBewaren

36 gedachten over “Gezonde Witlofschotel Met Zoete Aardappelpuree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: